Consumul de alcool are şi avantaje

1 2 jpg jpeg

Alcoolul a fost creat iniţial în scop medicinal, fiind folosit ca tonic revigorant, atât pentru minte cât şi pentru corp. Poate să susţină sănătatea inimii, să stimuleze intelectul, ba chiar să te ajute să arzi mai repede grăsimile.

Berea ţine tensiunea sub control

Berea are un conţinut de vitamine, minerale şi, surpriză, fibre benefice organismului nostru. Berile blonde în general conţin mai multe vitamine B decât cele negre. În comparaţie cu un pahar de vin, Berea conţine mai mult calciu, magneziu chiar şi selenium.

Vinul, recomandat cardiacilor

Limita consumului de alcool este de 1-2 pahare cu vin roşu la bărbaţi şi doar unul la femei, mai ales pentru persoanele care suferă de boli ale inimii.

Vinul roşu, în cantităţi mici, ajută la creşterea nivelului de colesterol bun din organism, deoarece este bogat în antioxidanţi care ajută la protecţia pereţilor arterelor. Atunci când limita a fost depăşită, se produce o creştere a presiunii arteriale care poate provoca un atac de cord.

Reduce riscul de diabet

Cocktailul Bloody Mary este băutura recomandată pentru prevenirea diabetului, deoarece este cel mai complex cocktail. Licopenul din sucul de roşii, folosit la prepararea lui, este un antioxidant puternic care menţine inima sănătoasă.

Previne calculi biliari

O cantitate mică de alcool în dieta ta zilnică poate să prevină formarea de calculi biliari, deoarece alcoolul creşte colesterolul bun din sânge şi ajută la intensificarea arderilor, prevenind astfel îngrăşarea.

Ajută activitatea cerebală

O doză moderată de alcool ajută la îmbunătăţirea fluxului sangvin la nivelul creierului, întăreşte celulele şi le pregăteşte pentru a face faţă cu brio tensiunilor majore ce ar putea afecta gândirea. Vinul este licoarea cea mai indicată pentru stimularea intelectuală.