Combinaţii alimentare cu mult calciu

1 2 jpg jpeg

Menţinerea unui nivel bun de calciu în organism este benefic pentru sănătate şi te ajută să pierzi din surplusul de kilograme. Dintre alimentele cele mai bogate în calciu, din care acest mineral poate fi şi asimilat, sunt: somonul, sardinele, spanacul şi alte legume cu frunze verzi, varza, varza creaţă, morcovii, broccoli, legumele cu păstăi, napii, boabele de soia, tofu, dar şi seminţele, nucile sau migdalele.

Sardinele, bogate în calciu

Peştele nu trebuie să lipsească din alimentaţie. Acesta este o sursă bună de calciu. Doar 100 grame de sardine furnizează organismului o doză mai mare de calciu decât un pahar de lapte. Acest tip de peşte conţine şi o cantitate importantă de proteine şi de aminoacizi esenţiali, de care organismul are nevoie pentru buna lui funcţionare. Adăugă şi usturoi, care este de asemenea bogat în calciu, şi vei obţine un deliciu sănătos.

Migdalele, sursă sigură de calciu

Considerate o sursă sigură de calciu, migdalele mai conţin şi magneziu, vitamina E şi alţi antioxidanţi care luptă împotriva cancerului. Migdalele conţin combinaţia de minerale - calciu şi magneziu - ce ajută la menţinerea sănătăţii oaselor. Potrivit specialiştilor în nutriţie, 20 de migdale conţin aceeaşi cantitate de calciu ca şi un sfert de cană de lapte.

Salata de rucola

Rucola, planta cu un gust uşor amărui, conţine substanţe de care organismul tău are nevoie precum antioxidanţi, vitamine (A, C şi K) şi minerale (fier, calciu şi potasiu). Adaugă parmezan mărunţit, migdale şi vei obţine o mâncare gustoasă şi bogată în acest mineral. Ca aperitiv sau ca masă principală, poţi servi o pizza cu blat subţire peste care pui somon, rucola şi brânză. Calciul este asigurat!

Broccoli se combină cu carnea

Broccoli, această legumă verde şi bogată în calciu, se combină uşor cu diverse tipuri de carne, iar daca este gătit rapid la abur se păstrează şi vitaminele. Aproape la fel de bogat în calciu ca şi laptele, broccoli contribuie la menţinerea sănătăţii oaselor. 100 g de broccoli conţin 74 mg de calciu şi 123 mg de vitamina C.

Află AICI ce alimente îţi fură calciul!

Sucul de portocale

Dintre citrice, portocalele nu sunt doar o bună sursă de vitamina C, ci şi de calciu. O cantitate mare de calciu poţi obţine atât din fructul consumat ca atare, dar şi din sucul proaspăt. Consumat frecvent, sucul ajută la întărirea sistemului imunitar şi previne apariţia problemelor legate de tensiunea arterială (datorită compusului hesperidină care îmbunătăţeşte sănătatea vaselor de sânge).

Ştiai că… …femeilor aflate în perioada de menopauză le este chiar nerecomandat să consume lactate ca şi surse de calciu? Lactatele accentuează procesul de rarefiere a densităţii osoase, care duce la osteoporoză.