Cocosul, elixir de frumuseţe şi sănătate

1 2 jpg jpeg

Se spune despre supermodele că iau dimineaţa o lingură de ulei de nucă de cocos pentru a le accelera metabolismul şi, implicit, arderile, aceasta conţinând 115 kcal şi 13 g de grăsimi saturate. Acidul lauric conţinut de nuca de cocos în cantităţi mari ajută la creşterea nivelului de colesterol bun, fiind folosit chiar şi la gătit. Sienna Miller, Rihanna, Ed Westwick şi Karolina Kurkova sunt adesea suprinse de paparazzi consumând o celebra băutură din apă de cocos.

Apa de cocos şi uleiul de cocos – derivate din miezul nucii de cocos al fructului matur – sunt în radarul vedetelor de ceva vreme. Pe lângă beneficiile alimentare, cele de înfrumuseţare sunt numeroase. Uleiul de cocos şi untul de cocos sunt super hidratante pentru pielea descoamată, ajută la bronzarea uniformă şi la tratarea vârfurilor de păr deteriorate.

Două treimi din populaţia lumii consumă apa de cocos, iar locuitorii Asiei şi Caraibilor consumă în cantităţi extrem de mari această apă mult mai hidratantă decât cea plată. De exemplu, 300 ml de apă de cocos conţin mai mult potasiu decât o banană, transformând-o într-o băutură ideală pentru gravide sau pentru sportivii de performanţă. Şi ţinând cont de faptul că nu conţine gluten şi nici lactoză, este preferata veganilior şi vegetarienilor.

Uleiul de cocos are şi multiple proprietăţi curative, ajutând la tratarea eczemelor şi chiar a psoriazisului, dar au şi efect antifungic şi antibacterial.

În timp ce apa de cocos este extrasă din fructul verde, laptele de cocos provine din nucile mature, din miezul acestora. Ambele au proprietăţi curative, însă laptele de cocos poate conţine cu până la 20% mai multe grăsimi.

Citeşte

cum folosesc celebrităţile nuca de cocos!