Ciupercile, alimentele care te menţin în formă

1 2 jpg jpeg

Ciupercile nu conţin grăsimi, în schimb au 92% apă, vitamine, minerale şi doar 40 de calorii la suta de grame. Sunt ideale în curele de slăbire şi pentru că menţin starea de saţietate.

Modul în care le prepari este important. Dacă foloseşti o cantitate mare de grăsimi, unt sau ulei, ciupercile le vor absorbi în cantitate foarte mare. Pune foarte puţină grăsime sau pregăteşte ciupercile la aburi, pe grătar, cât mai dietetic.

Aduc un plus de seleniu, esenţial pentru unghii şi păr

De ce să iei suplimente alimentare pentru a-ţi menţine frumuseţea părului, a pielii şi a unghiilor, când poţi mânca mai des ciuperci.

Au în compoziţie un mineral, seleniu, care menţine sănătatea unghiilor şi a părului, stimulând producerea de hormone tiroidieni în cantitatea potrivită pentru a controla metabolismul.

Uşurează digestia

Pentru a nu te confrunta cu probleme de digestie, cum este constipaţia, dar şi pentru combatarea oboselii, mănâncă mai des ciuperci.

Acestea sunt bogate în fibre solubile, importante pentru o digestie uşoară, pentru reducerea nivelului de cholesterol „rău“ şi pentru menţinerea normalizarea glicemiei.

Energizează

Dacă te simţi obosit, renunţă la cafea şi prepară ciuperci pentru una dintre mesele principale ale zilei. Îţi vei recâştiga vitalitatea, pentru că din ele îţi poţi lua un plus de vitamine din complexul B, mai precis B2, B3 şi B5, importante pentru ca organismul tău să producă energie.

Din ciuperci îţi poţi lua şi vitamina B12, mai ales dacă ai ales să fii vegetarian. Din dieta celor care au exclus carnea, lipseşte vitamina B12.