Cireşele negre, antioxidanţii verii

1 2 jpg jpeg

Fructele au mare trecere mai ales la copii. Vara practic este momentul cel mai bun în care să te bucuri de minunile naturii.

Iar cireşele sunt una din atracţia acestui sezon, fie că sunt mici sau mari, albe sau negre, aceste fructe sunt o gustare plină de nutrimenţi.

Chiar dacă cele amare sunt un pic mai mici decât dele roşii şi au un gust un pic amărui acrişor, ele conţine peste 70% apă, complexul vitaminic B, mai ales B1, B2 şi B6, dar şi o cantitate benefică de vitamina A, E,C, PP. Nici mineralele precum fierul, potasiu, calciu, magneziu.

Super fructe cu efecte terapeutice incredibile, ce pot fi folosite ca adjuvant în boli preum sunt cele cardiace sau vasculare.

Sunt surse naturale de melatonină

Potrivit cercetătorilor de la American Chemical Society, dacă alegi să consumi 20 de cireşe amare pe zi vei putea înlocui administrarea de aspirină sau nurofen,au efect asupra organismului în a calma durerile şi arelaxa musculatura.

Poţi alege să le consumi în stare proaspătă, dar trebuie să te gândeşti şi la o modalitate de a le conserva pe tot parcursul anului, astfel că poţi alege să le pui la congelator sau să le păstrezi sub formă de compot ori dulceaţă.

Nici sucul din fructe nu trebuie evitat, mai ales că sucul de cireşe amare îţi oferă o porţie mult mai semnificativă de antioxidanţi decât o fac coacăzele, şi au un aport mult ma mare de vitamina E, benefic mai ales pentru o piele frumoasă şi luminoasă.

Culoarea lor închisă este dată de prezenţa anticianinelor, în coaja cireşelor aflându-se cea mai mare cantitate de antioxidanţi.

Melatonina, o altă substanţă benefică organismului uman pe care acestea o conţin, a fost descoperită pentru prima dată în aceste fructe de către Doctor Russell J. Reiter, neurolog la Centrul pentru Sănătate şi Ştiinţă, din cadrul Universităţii din Texas, din San Antonio.

Această substanţă se eliberează în corpul tău de către glanda pineală şi favorizează un somn odihnitor profuns, dar şi o stare de relaxare generală.

Astfel că dacă te confrunţi cu probleme legate de somn, poţi să apelezi la o cură cu suc de cireşe ce te vor ajuta să te odihneşti mai bine pe parcursul nopţii.

Reduc colesterolul rău

Cireşele amare sunt indicate a fi consumate mai ales dacă te confrunţi cu afecţiuni precum durerile musculare, afecţiuni inflamatorii, boli hepatice, astm, bronşită sau îmbătrânire prematură. Mai ales datorită conţinutului de potasiu acestea ajută la reglarea nivelului de colestrol în sânge şi au efect depurativ puternis, detoxifiant dar şi energizant fizic şi psihic.

Vitamina C alături de magneziu şi potasiu asigură un rol sedativ pentru sistemul nervos şi sunt indicate mai ales în bolile reumatice dar şi ateroscleroza, hipertensiuen arterială cât şi constipaţie.

Află care sunt alimentele care te ajută să ai un somn mai bun AICI

Tratamentul cu cireşe amare

În cazul în care timp de maxim 8 săptămâni consumi zilnic cireşe amare acestea te vor ajuta să reduci inflamaţiile existente în corp, să elimini treptat durerea şi să împiedici apariţia procesului degenerativ, recăpătându-ţi astfel mobilitatea articulară.

Dacă te numeri printre persoanele cu diabet non-insulinodependent, atunci cura cu cireşe amare îţi vine mănuşă.

Cercetătorii de la Universitatea Michigan, au ajuns la concluzia că cireşele amare cresc semnificativ nivelul de insulină din organism.

Atât pentru persoanele cu această afecţiune cât şi celor care au predispoziţie spre diabet, le este recomandată cura cu cireşe negre sau amare, în care să consume 1/2kg-1kg pe zi de cireşe amare, timp de minimum 4 săptămâni. La terminarea acestei cure este recomandă un nou consult medical.