Ciocolata face minuni pentru organism! De ce e bine să o consumi cât mai des!

1 2 jpg jpeg

Câteva pătrăţele de ciocolată amăruie pe zi nu-ţi afectează silueta: din contră, îţi dau o stare de bine şi scad colesterolul rău. Recunoşti uşor ciocolata de calitate după textura fină şi culoarea închisă. Nu se rupe cu sunet înăbuşit, se topeşte uşor, nu se lipeşte de dinţi şi nu se fărâmiţează.

Ciocolata poate aduce beneficii reale organismului, totul fiind demonstrat ştiinţific. În prezent există zeci de studii în care a fost demonstrată necesitatea consumului de ciocolată, iar motivele sunt cât se poate de serioase!

Ciocolata de calitate nu mai reprezintă un moft, pentru că s-a transformat într-un aliment bogat în antioxidanţi. Totuşi, trebuie să existe şi o limită cu care consumăm acest dulce, pentru că are multe calorii!

Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Cologne (Germania) flavonoizii din ciocolată ajută la scăderea tensiunii arteriale, însă pe termen scurt. Flavonoizii din boabele de cacao ajută la producerea de monoxid de azot care stimulează vasele de sânge să se dilateze. Consumatorii de ciocolată au un risc cu 12% mai scăzut decât cei care nu mănâncă acest desert să facă boli de inima. Aceştia au şi cu 23% mai puţine şanse să facă infarct, notează descoperă.ro.

Ciocolata e foarte benefică şi în cazul tusei. Dată viitoare când vei resimiţi o durere în gât, încearcă să mănânci mai întâi un pătrăţel de ciocolată. O substanţă denumită „teobromină”, din compoziţia ciocolatei, reduce activitatea nervului vag, cel răspunzător pentru crizele de tuse.