Cerealele integrale ţin răceala la distanţă

1 2 jpg jpeg

Alegeţi cereale integrale

Pâinea şi pastele integrale, orezul brun, porumbul şi ovăzul sunt o sursă importantă de antioxidanţi, prin conţinutul bogat de vitamine şi minerale. Principalele vitamine conţinute de cereale sunt vitaminele din complexul B – tiamina şi acidul nicotinic şi vitamina E iar dintre minerale în special fier şi fosfor.

Nu uitaţi de legume şi fructe

O alimentaţie bogată în fructe şi legume cu o varietate de culori oferă o bogată paletă de antioxidanţi atât de necesari unui organism rezistent.

Adăugaţi ceapă şi usturoi în mâncăruri

Aceste legume sunt bogate în fito-nutrienţi, care susţin şi întăresc sistemul imunitar. În plus, dau gust şi savoare oricărui tip de mâncare, în orice sezon.

Mâncaţi peşte cât mai des

Somonul şi sardinele sunt surse ideale de acizi graşi Omega 3, care joacă un rol important în intensificarea imunităţii. În plus, peştele este recunoscut pentru bogăţia de vitamine A şi D şi de asemenea vitamine din grupul B şi de minerale, responsabile pentru echilibrul general al organismului.

Nu uitaţi de fasole!

Fasolea completează necesarul de Vitamina B6 din corp şi în plus, adaugă fier dietei zilnice.

Ronţăiţi alune şi migdale

Acestea sunt surse de Vitamina E, care luptă împotriva efectului radicalilor liberi, precum şi de Vitamina B6 şi acizi graşi benefici.

Seminţele de in, sursă de Omega 3

Puteţi alege pâine sau produse făinoase care conţin seminţe de in, fie întregi, fie măcinate, sau le puteţi presăra pur şi simplu peste cereale la micul dejun.

Nu uitaţi să faceţi mişcare

“Urmăriţi un plan de alimentaţie variat şi echilibrat şi veţi putea obţine cantitatea recomandată de nutrienţi care contribuie la întărirea sistemului imunitar, atât de solicitat în lunile de iarnă. Exerciţiile fizice regulate, de 30- 40 de minute pe zi, de 3-5 ori pe săptămână vă vor oferi vitalitatea de care aveţi nevoie pentru a combate oboseala sau lipsa de energie”, ne-a spus specialistul.