Cele mai sănătoase fructe exotice

Dacă te-ai săturat de aceleaşi fructe şi ai vrea să încerci ceva nou, foarte gustos, dar şi foarte sănătos, iată câteva dintre cele mai sănătoase fructe exotice. Încearcă-le gustul şi alege ce ţi se potriveşte mai bine. Fructele trebuie să facă parte din dieta noastră zilnică, deci nu ezita să încerci ceva nou mereu.

Cele mai sănătoase fructe exotice – castravetele african, kiwano

1 2 jpg jpeg

Kiwano sau castravetele african cu coarne. Africa este un continent exotic, de unde vine unele dintre cele mai exotice lucruri, mai ales mâncăruri. Kiwano arată ca un castravete ţepos de culoare galben-portocaliu şi este foarte bogat în vitamina C, complexul de vitamine B (B2, B5 şi B6), beta-caroten, potasiu, magneziu, carbohidraţi, mangan şi multe altele. Pe interior arată exact ca un castravete de culoare verde, are boabe suculente şi un gust între castravete şi dovlecel. În plus, nu conţine grăsimi, fiind ideal în curele de slăbire.

Cele mai sănătoase fructe exotice – physalis

2 jpg jpeg

Psysalis sau cătina incaşă sunt fructe asemănătoare cireşelor, sunt acoperite de un înveliş portocaliu şi au gust acrişor, ca al roşiilor. Physalis conţine multe vitamine şi minerale, fiind unul dintre cele mai sănătoase fructe exotice. În afara de complexul de vitamine B, fructul mai conţine şi vitaminele C şi P şi minerale, precum calciu, fosfor, fier. Fructul poate fi folosit în tratamentul pentru astm, dermatită, malarie.

2 jpg jpeg

Direct din jungla amazoniană, un fruct minune, cu proprietăţi extraordinare este şi aguaje. Vitaminele A şi C sunt principalele vitamine conţinute, fiind un fruct folosit pentru vindecarea arsurilor. Tot din acest fruct se face un vin exotic foarte gustos. Femeile se bucură enorm de proprietăţile sale, deoarece conţine fitoestrogeni, estrogeni produşi în natură, care accentuează trăsăturile feminine şi ajută la menţinerea sănătăţii părului şi unghiilor.

Cele mai sănătoase fructe exotice – rambutan şi ackee

2 jpg jpeg

Un fruct cu provenienţă din Malaezia, extrem de gustos, care se poate pune în salate şi cocktailuri este rambutan. Deşi arată ciudat, gustul se aseamănă cu cel al strugurilor şi este foarte sănătos.

2 jpg jpeg

Ackee, fructul Jamaicăi este extrem de sănătos, dar şi foarte periculos. Dacă nu este consumat după ce se coace cu totul şi se desface, acesta poate fi otrăvitor. Preparatele originare din Caraibe îl folosesc foarte des.