Cele mai sănătoase combinaţii de sucuri din fructe

1 2 jpg jpeg

Însă, este important să ştim cum să combinăm fructele, pentru a evita combinaţiile nefaste pentru organism care pot provoca indigestie, balonare, reflux gastric etc.

Iată, aşadar, cum poţi să combini corect fructele pentru sucurile proaspete:

Sucuri din fructe dulci: prune, struguri, banane, cireşe dulci, pere dulci.

Sucuri din fructe sub-acide: mere, caise, fructe de pădure, mango, nectarine, papaya, piersici, pere.

Sucuri din fructe acide: mere acre, afine, grapefruit, struguri acri, lămâi, portocale, lime, ananas, prune acre, rodii, kiwi, căpşuni.

Astfel, fructele dulci se pot combina cu cele sub-acide, dar nu şi cu cele acide. De asemenea, fructele acide pot fi combinate doar cu cele sub-acide pentru realizarea sucurilor.

Iată câteva dintre cele mai sănătoase combinaţii de sucuri din fructe!

Cele mai sănătoase combinaţii de sucuri din fructe - struguri verzi şi mere

Printre cele mai sănătoase sucuri, extrem de bune mai ales în perioada sarcinii, sucul de struguri verzi şi mere verzi este excelent pentru sănătatea celulelor sanguine şi funcţiei musculare. De asemenea, îţi oferă doza necesară zilnică de vitamina K - foarte importantă pentru sânge şi sănătatea oaselor.

Cele mai sănătoase combinaţii de sucuri din fructe - mere, pere şi cireşe

Dacă vrei o piele tânără şi de invidiat, trebuie să ştii că printre cele mai sănătoase sucuri bogate în vitaminele A, B, C şi E, combustibili necesari pentru menţinerea unui ten superb, este sucul de mere, pere şi cireşe. Este bun şi pentru întărirea oaselor.

Cele mai sănătoase combinaţii de sucuri din fructe - afine, căpşuni şi mango

Un alt suc pe care trebuie să îl încerci, printre cele mai sănătoase în diete, fiind antioxidantul suprem, este sucul din afine, căpşuni şi mango. Îţi oferă energia de care ai nevoie atunci când vrei să scapi de kilogramele în plus.

Cele mai sănătoase combinaţii de sucuri din fructe - grapefruit, portocale şi kiwi

Dacă vrei un suc care să îndepărteze răcelile şi să ajute la stimularea imunităţii în anotimpul rece, printre cele mai sănătoase sucuri antirăceală este sucul de grapefruit, portocale şi kiwi. Având un conţinut bogat de vitamina C, aceste fructe combinate sunt excelente pentru combaterea gripelor.

Cele mai sănătoase combinaţii de sucuri din fructe - kiwi, banane şi ananas

Pentru zilele în care ai nevoie de un plus de energie (sau dimpotrivă, îţi lipseşte energia) sau mergi la sala de sport, este recomandat sucul realizat din combinaţia de banane, kiwi şi ananas. Oricând poţi adăuga şi sfecla roşie, protejează ficatul şi este o sursă bogată în nitraţi naturali, care asigură buna circulaţie a sângelui la creier, inimă şi muşchi.