Cele mai periculoase alimente pentru stomacul tău

1 2 jpg jpeg

Deşi există o mare varietate de produse alimentare nu tot ceea ce mâncăm ne şi face bine. Motiv pentru care am pregătit o lista cu cele mai greu de digerat alimente care în timp afectează calitatea vieţii tale.

Pentru o viaţă sănătoasă ai nevoie de o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă, astfel că obiceiurile nesănătoase trebuie diminuate dacă nu chiar evitate complet.

Pericolul cartofilor prăjiţi

2 jpg jpeg

Mult îndrăgiţii cartofi prăjiţi au nevoie de o cantitate foarte mare de ulei pentru a căpăta gustul lor celebru, iar procedeul de obţinere şi anume prin prăjire nu este unul tocmai sănătos.

Aceştia ajuns să suprasolicite stomacul şi într-un final să provoace un reflux gastric, iar de aici la senzaţia de arsură la nivelul sistemului digestiv nu este decât un singur pas.

Mai ales dacă sunt consumaţi împreună cu carne, astfel procesul digestiv va fi unul şi mai greu.

Având un conţinut foarte ridicat de grăsimi, nu e de mirare că ei se află pe locurile fruntaşe la alimente ce ar trebui consumate cât mai rar posibil, în ciuda gustului atât de plăcut de mulţi dintre noi.

Află cum se pot trata naturist arsurile stomacale AICI

Carnea procesată şi grăsimile aferente

2 jpg jpeg

Un alt aliment care necesită un timp îdelungat pentru a putea fi digerat de către stomacul tău este carnea procesată. Însă nu doar timpul său mare de procesare este un pericol la adresa sănătăţii tale ci şi faptul că aceasta nu îţi oferă un aport nutriţional bun, nu conţine fibre iar în timp poate facilita apariţia problemelor cardiovasculare sau poate să rămână o bună perioadă de timp în intestine. Optează pentru carnea de peşte, consum-o cât de des cu putinţă şi întotdeauna asociaz-o cu legume la grătar, abur sau în starea lor naturală.

Produsele de patiserie, tot mai căutate

2 jpg jpeg

Ei bine, aici este un punct puţin sensibil deoarece toţi în fuga către muncă ne oprim la patiserii şi de multe ori acesta este micul dejun. Asta este cea mai mare greşeală deoarece produsele de patiserie în timp dau flora intestinală peste cap mai ales datorită aportului mare de carbohidraţi şi te poţi confrunta cu inflamaţii la nivelul tractului digestiv.

Grăsimile nesănătoase, carbohidraţii în exces favorizează surplusul de kilograme, astfel că sănătatea ta va avea de suferit.

Nu sări niciodată peste micul dejun, consumă cel puţin o porţie de fructe şi două de legume pe zi şi nu uita să te hidratezi corespunzător şi să faci mişcare.