Cele mai eficiente ceaiuri pentru arderea grăsimilor

1 2 jpg jpeg

Unul dintre cele mai bune ceaiuri este ceaiul de coada-calului, care are ca rol eliminarea grăsimilor, dar ajută şi la purificarea sângelui. Foarte bun pentru digestie şi stomac, ceaiul poate fi consumat fără probleme în diete şi se bea pe tot parcursul zilei. Se pun 5 linguriţe de frunze la 1 litru de apă.

Anghinarea accelerează arderile

Cunoscută mai ales pentru proprietăţile ei diuretice, anghinarea are şi efect de reglare a poftei de mâncare. În acelaşi timp, infuzia din frunzele plantei stimulează procesele digestive şi metabolismul, împiedicând depunerea grăsimilor.

Ceaiul se prepară astfel: peste o lingură de frunze uscate se toarnă 500 ml de apă clocotită şi se lasă la infuzat cinci minute. După răcire, se strecoară lichidul. Prima cană se consumă dimineaţa, după micul dejun. Restul cantităţii de ceai se bea pe parcursul zilei.

Specialiştii recomandă ca tratamentul cu anghinare să se facă progresiv, începând cu cinci-şase linguri în primele cinci-şase zile.

Urzica şi păpădia, două plante necesare în orice cură

Ceaiurile de urzică şi păpădie, două dintre cele mai răspândite plante de la noi, sunt foarte bune pentru cei care vor să obţină o cură de slăbire alături de detoxifierea organismului. Urzica elimină apa în exces din organism, curăţă sângele şi dă energie mare. Se bea pe termen lung, timp de 2 luni, cel puţin.

Ceaiul de păpădie, unul dintre cele mai bune ceaiuri depurative, sudorifice şi diuretice, ajută la arderea grăsimilor şi detoxifierea întregului organism.

Ceaiul de frunze de dud în combinaţie cu ceai de rozmarin sau anason

Ceaiul din frunze de dud ajută la arderea grăsimilor, dar trebuie consumat după fiecare masă. Se folosesc doar frunzele şi se pune o linguriţă la 250 de ml de apă clocotită. Ceaiurile de anason şi rozmarin în tratamentul cu ceai de dud sunt foarte bune.

Un ceai extrem de bun, care ajută la dezintoxicarea ficatului, este ceaiul de anghinare. Fiind un excelent tonic hepatic, după 2 luni de băut acest ceai, oricine se va simţi foarte bine.

Combinatia de ceai verde, ceai de soc şi ceai negru, eficientă pentru arderea grăsimilor

Ceaiul negru şi ceaiul verde sunt la fel de eficiente pentru arderea grăsimilor. Ceaiul negru, ca şi cel verde, intensifică metabolismul şi favorizează astfel arderea grăsimilor. Un alt ceai extrem de bun în toate curele de slăbire este ceaiul de mentă. Ajută la digestie, însă mare grijă să nu ajungeţi la constipare după mai mult timp. Antioxidant, ceaiul de mentă dizolvă grăsimile şi stopează absorbţia acizilor graşi.

Ceaiul de soc este printre cele mai bune ceaiuri de slăbit, deoarece este un foarte bun sudorific şi uşor laxativ. Aromat şi plăcut la gust, acest ceai se poate bea pe toată durata zilei, doar că veţi simţi că transpiraţi încontinuu. Consumat cu lămâie, acest ceai este perfect în diete.