Cele mai bune surse de magneziu

2 jpg jpeg

Magneziu este un mineral esenţial în organism, el jucând un rol important în funcţionarea nervilor, în menţinerea unui sistem imunitar bun, în funcţionarea optimă a inimii şi pentru oase puternice. Cei cu deficienţă de magneziu au deseori spasme musculare, migrene şi de aici pot dezvolta şi alte boli grave, precum boli cardiovasculare, diabet, osteoporoză sau atac cerebral. Valoarea zilnică de magneziu din organism ar trebui să fie de 400 de mg.

Iată, deci, o listă cu cele mai bune surse de magneziu.

Cele mai bune surse de magneziu - spanacul

Spanacul este excelent ca sursă de magneziu. Poţi adăuga spanac în salate, în supe şi se poate găti în diverse feluri de mâncare. Bine cunoscutul spanac cu orez este o masă extrem de bogată în fier şi magneziu şi mai ales că urmează perioada de primăvară, propice spanacului, deci nu trebuie să îl ratezi. 1 cană de spanac gătit conţine 157 mg de magneziu.

Cele mai bune surse de magneziu - nuci şi seminţe de dovleac

Seminţele de dovlecel şi de dovleac conţin 550 mg de magneziu la 100 de grame. Seminţele de susan şi nucile braziliene conţin la 100 de grame 63% din doza zilnică de magneziu recomandată. Un amestec de caju şi seminţe, alune şi arahide ar trebui să aducă un bust de energie şi putere în fiecare zi. Nu uita să mănânci un pumn de nuci şi seminţe zilnic, sunt săţioase şi foarte bune. Le poţi pune chiar şi în salate sau dulciurile preparate acasă. O budincă de avocado cu migdale măcinate şi cacao este sigur cea mai bună variantă de a-ţi începe ziua, mai ales că şi cacao este printre alimentele bogate în magneziu.

Cele mai bune surse de magneziu - peşte

Cele mai bune soiuri de peşte bogate în magneziu sunt macroul, scrumbia şi calcanul. Primele două conţin 97 de mg de magneziu la 100 de grame, iar un file de calcan (cam 85 de grame) reprezintă 14 % din doza zilnică de magneziu, la fel şi tonul. Oricum, peştele nu ar trebui să lipsească din alimentaţia noastră, deci îndrăzneşte să consumi peşte cât mai mult, deoarece toate soiurile conţin magneziu în jur de 8% din doza zilnică recomandată.