Cele mai bune legume şi fructe pentru inimă

1 2 jpg jpeg

O alimentaţie sănătoasă, bazată pe fructe, legume, carne slabă, peşte, cereale integrale şi lactate, ţine la distanţă bolile de inimă. Conţinutul ridicat de vitamine, minerale, fibre şi antioxidanţi ajută la prevenirea hipertensiunii arteriale, a infarctului miocardic, dar şi a aterosclerozei (întărirea şi îngustarea arterelor).

Cele mai bune legume şi fructe pentru inimă: fructe de pădure

Antioxidanţii, vitaminele şi fibrele pe care le conţin fructele de pădure reprezintă un adevărat răsfăţ pentru inima ta. Aşa că încearcă să consumi de cel puţin două ori pe săptămână mure, afine sau zmeură. Îţi vei păstra elasticitatea vaselor de sânge, care se poate pierde, în special cu înaintarea în vârstă.

Cele mai bune legume şi fructe pentru inimă: usturoi

E suficient să consumi un căţel de usturoi în fiecare zi şi vei avea o inimă „de fier”. Usturoiul scade nivelul colesterolului „rău” şi împiedică formarea cheagurilor de sânge. Fiind bogat în vitamine, usturoiul previne apariţia atacurilor de cord şi a aterosclerozei.

Cele mai bune legume şi fructe pentru inimă: nuci

Nucile sunt alimente excelente pentru inimă, datorită antioxidanţilor, vitaminelor şi proteinelor pe care le conţin. Ajută la menţinerea elasticităţii vaselor de sânge şi previn apariţia cheagurilor.

Miezul de nucă conţine minerale, vitamine şi grăsimi vegetale, bune împotriva colesterolului. Consumat după fiecare masă, împiedică îngroşarea arterelor şi previn bolile de inimă.

Cele mai bune legume şi fructe pentru inimă: mere

Un măr pe zi ţine doctorul la uşă. Şi mai ales dacă mărul este roşu. Bogat în vitaminele A, B1, B2 şi C, dar şi în substanţe nutritive, precum magneziu, fosfor, fier şi potasiu, merele aduc numeroase beneficii sănătăţii noastre.

Asigură un bun tranzit intestinal, reduc colesterolul, previn bolile cardiovasculare şi previn ateroscleroza, conferă elasticitate şi fermitate pielii.

De asemenea, studiile au arătat că persoanele care obişnuiesc să consume mere frecvent au un risc mai scăzut de a suferi de accidentele vasculare cerebrale, de diabet, de osteoporoză şi de apariţie a calculilor urinari.

Cele mai bune legume şi fructe pentru inimă: ardei gras roşu

Roşu, plin de vitamine şi gustos, ardeiul este leguma care nu trebuie să lipsească din salate. Conţine vitamine din grupa B, aduce beneficii sănătăţii cardiace şi sistemului nervos (combate stresul şi surmenajul psihic, stimulează capacităţile cognitive).

Consumul frecvent de ardei gras roşu ajută şi la întărirea inimii. Vitaminele A şi C sunt antioxidanţi puternici şi cum în ardeiul gras cantitatea acestora este mai mult decât generoasă, aceştia ne ajută să luptăm împotriva radicalilor liberi.

Inclusă în dietă, leguma reduce riscul apariţiilor bolilor cardiovasculare, iar vitamina B6 şi acidul folic luptă pentru menţinerea sănătoasă a vaselor de sânge.