Cele mai bune combinaţii calorice

1 2 jpg jpeg

Dacă îţi doreşti să dai o fugă până la shaorma dar te mustră conştiinţa pentru că te afli la dietă, află acum secretul cu ajutorul căruia poţi să consumi shaorma fără a-ţi pune în pericol dieta.

Tot ce trebuie să faci este să renunţi la combinaţia de cartofi cu carne şi al sosurile din comerţ. Poţi să îţi prepari un sos acasă cu ghimbir, zeamă de lămâie şi ulei de măsline şi să adaugi câte legume vrei tu în lipie alături de carne.

Ouăle, sursă de proteine

1 2 jpg jpeg

Alimente bogate în minerale şi vitamine îţi hrănesc corpul în profunzime mai ales dacă alegi să le combini cu varză, roşii, broccoli sau chiar conopidă.

Varza te va ajuta să asimilezi mai uşor vitamina K, iar roşiile datorită licopenului conţinut te vor proteja mai bine de acţiunea radicalilor liberi.

Spanacul te ajută să slăbeşti

2 jpg jpeg

Atât spanacul cât şi cartofii dulci sunt extrem de sănătoşi dacă îi prepari al aburi. Vitamina A din ambele produse alături de mineralele pe care le conţin te vor ajuta să ţii surplusul de kilograme la distanţă.

Spanacul va contribui la asimilarea Vitaminei A în sânge şi va asigura o buna funcţionare a întregului organism.

Află ce afecţiuni poţi trata cu varză AICI

Piperul negru şi turmenicul

Aceste două condimente sunt perfecte pentru aproximativ orice fel de mâncare şi ajută la o asimilare corectă a nutrimenţilor, şi în acelaşi timp contribuie la activarea procesului de ardere a grăsimilor.

Nu trebuie trecut cu vederea nici beneficiile din soia pe care o poţi combina cu ton sau cu macrou ori somon, această combinaţie îţi oferă aportul de vitamina D3 dar şi calciu. Acizii graşi din peşte sunt cea mai bună sursă de Omega 3.