Cele mai bune alimente pentru zilele caniculare

1 2 jpg jpeg

În primul rând trebuie să ţii cont de câteva reguli generale care te vor ajuta să previi apariţia oboselii.

Organismul uman este programat genetic să susţină digestia la un astfel de interval de timp, acesta fiind şi ritmul în care stomacul şi intestinele secretă colecistokinina, un hormon implicat în digestie.

De asemenea, nu este indicat să sari peste micul dejun. Dimineaţa creierul nu mai are suficientă glucoză care să-l ajute să funţioneze optim, dacă nu îi este furnizată prin alimentaţie.

Iată, aşadar, câteva alimente care te vor menţine hidratat şi energic pe timp de vară!

Castraveţii au 90% apă

Dacă nu ai timp să bei suficiente lichide, unul dintre trucuri este să mănânci castraveţi, deoarece conţin 90% apă. Te vor ajuta cu siguranţă să te hidratezi.

Castravetele este o sursă importantă de vitamine A, B şi C, care stimulează sistemul imunitar şi îţi oferă energie. Poţi face, de asemenea, un suc de castravete cu spanac şi morcov.

Pepenele verde te hidratează cel mai bine

Gustos, plin de vitamine şi de apă, pepenele verde este fructul care ne hidratează şi ne răcoreşte cel mai bine pe timp de vară.

Pepenele verde este bogat în vitamine B, necesare pentru producerea de energie. Este o bună sursă de vitamina B6, B1, magneziu şi potasiu, care ajută la buna funcţionare a sistemului nervos.

Iaurt, pentru o digestie uşoară

Iaurtul este bogat în proteine, fiind ideal pentru consum în zilele toride de vară. În plus, iaurtul are un efect răcoritor asupra stomacului. Îl poţi combina, de asemenea, cu fructe proaspete pentru un plus de savoare.

Roşia îţi protejează pielea

Multă lume nu ştie că roşiile protejează corpul de razele nocive ale soarelui. Include-le zilnic în alimentaţia ta sau în salate.

Apa de cocos, bună pentru inimă

Apa de cocos este o sursă bogată de potasiu, un mineral esenţial pentru buna funcţionare a inimii, a rinichilor, a muşchilor, a nervilor, a oaselor şi a sistemului digestiv.

De asemenea, este bogată în calciu, magneziu, antioxidanţi şi electroliţi care asigură o bună hidratare a organismului.