Cele mai bune alimente pentru creier

1 cele mai bune alimente pentru creier jpg jpeg

Ceea ce m├ónc─âm poate influen┼úa inclusiv capacitatea de a g├óndi, de a ne concentra sau de a da randament maxim. Alimenta┼úia, exerci┼úiile sportive ┼či odihna sunt foarte importante pentru ├«mbun─ât─â┼úirea func┼úionalit─â┼úii cerebrale.

Tot mai des, ├«n ultima vreme, oamenii au ├«nceput s─â se re├«ntoarc─â la o veche practic─â medicinal─â tradi┼úional chinezeasc─â, care prevenea ┼či trata afec┼úiunile prin modific─âri la nivelul alimenta┼úiei. A┼ča se face c─â acum mii de ani ├«n China un medic bun era considerat cel care se ├«ngrijea de pacien┼úi c├ónd erau s─ân─âto┼či, ci nu atunci c├ónd se ├«mboln─âveau. C├ónd ap─âreau ┼či problemele de s─ân─âtate, medicul ├«ncepea tratamentul cu schimbarea alimenta┼úiei.

A┼čadar, se cunoa┼čte faptul c─â alimenta┼úia este extrem de important─â pentru func┼úionarea optim─â a organismului. Ceea ce m├ónc─âm poate influen┼úa inclusiv capacitatea de a g├óndi, de a ne concentra sau de a da randament maxim. Alimenta┼úia, exerci┼úiile sportive ┼či odihna sunt foarte importante pentru ├«mbun─ât─â┼úirea func┼úionalit─â┼úii cerebrale. Astfel c─â Organiza┼úia Mondial─â a S─ân─ât─â┼úii a indicat faptul c─â alegerea alimentelor este foarte important─â pentru o func┼úionare optim─â a creierului.

Cele mai bune alimente pentru creier - proteine ┼či glucoz─â, dou─â elemente necesare pentru o func┼úionare bun─â a creierului

Iat─â, deci, alimente s─ân─âtoase pentru creier, alimente ce nu ar trebui s─â lipseasc─â din dieta noastr─â ┼či mai ales din dieta zilnic─â a copiilor ┼či celor care au activitate intelectual─â ├«ndelungat─â ┼či extrem─â.

Creierul funcţionează bine atunci când prin fluxul sangvin circulă 25 de grame de glucoză, ne atenţionează specialistul Leigh Gibson. O banană conţine aproximativ această cantitate de glucoză, deci este printre alimentele de care creierul are nevoie cât mai des.

Poate c─â nu este coinciden┼ú─â de ce bunicii b─âgau la congelator pungi ├«ntregi de vinete coapte, asta pentru c─â acestea sunt foarte gustoase, dar ├«mbun─ât─â┼úesc ┼či celulele cerebrale ┼či moleculele mesagere.

Fructele de p─âdure sunt surse bogate ├«n antioxidan┼úi, care ajut─â la men┼úinerea memoriei ┼či coordonarea motorie. Nucile ┼či avocado, consumate al─âturi de fructe de p─âdure ajut─â la men┼úinerea flexibilit─â┼úii celulelor cerebrale ┼či previn apari┼úia bolilor neurodegenerative.

Cele mai bune alimente pentru creier - fructele ┼či legumele importante pentru men┼úinerea memoriei

Alimentele bogate ├«n omega 3, proteine ┼či vitaminele B sus┼úin memoria ┼či ajut─â la procesul de concentrare ┼či ra┼úionalizare. A┼čadar, consumul de somon, sardine ┼či ulei de in sunt surse importante ├«n diet─â pentru o func┼úionare c├ót mai bun─â a creierului.

Cerealele integrale fac parte din alimentele s─ân─âtoase pentru creier, acestea con┼úin vitamine ┼či magneziu ┼či men┼úin func┼úionarea capacit─â┼úilor cognitive.

Legumele cu frunze verzi sunt surse importante pentru un creier s─ân─âtos, fierul ajut─â s─â aducem mai mult oxigen ├«n organism ┼či creier ┼či astfel ├«mbun─ât─â┼úindu-se controlul cognitiv. Legumele precum salata, varza, broccoli ┼či multe altele nu trebuie s─â lipseasc─â din dieta zilnic─â.

Cele mai bune alimente pentru creier - b─âuturi pentru creier

Iubitorii de cafea, ceai verde ┼či cacao trebuie s─â fie ferici┼úi, c─âci acestea fac parte din lista alimentelor necesare men┼úinerii s─ân─ât─â┼úii creierului. Antioxidan┼úii din cacao fierbinte protejeaz─â celulele cerebrale de stresul oxidativ, ace┼čtia fiind mai puternici dec├ót cei din vinul ro┼ču, ceaiul verde sau negru.

Cofeina ajut─â la ├«mbun─ât─â┼úirea memoriei, con┼úine antioxidan┼úi ┼či amino acizi. Ceaiul verde are efecte neuroprotectoare, ajut├ónd sistemul nervos s─â se dezvolte ┼či s─â nu fie avariat. Ciocolata am─âruie are ┼či ea beneficii pentru creier, deoarece m─âre┼čte produc┼úia de endorfine ┼či ├«mbun─ât─â┼úe┼čte puterea de concentrare.

Vinul ro┼ču ┼či sucul de struguri sunt dou─â dintre cele mai benefice b─âuturi pentru creier, acestea ├«mbun─ât─â┼úesc memoria de scurt─â durat─â prin accelerarea fluxului sangvin.