Cele mai bune alimente pe care să le mănânci toamna

1 2 jpg jpeg

Supele hidratante

Supele facilitează o hidratare imediată. Cum legumele sunt ingredientul lor principal, supele reprezintă o sursă de vitamine şi minerale. În plus, unele legume sunt excelente contra gripei. Este cazul cepei. Morcovul este util pentru a preveni problemele cu vederea, datorită vitaminei A pe care o conţine. Condimentele care se folosesc pentru a da gust supei au şi ele un rol important pentru creşterea temperaturii corporale. De asemenea, usturoiul favorizează producerea de anticorpi.

Ceaiul, remediu contra gripei

Infuziile ajută la menţinerea unei temperaturi corporale ridicate. Multe dintre aceste băuturi au componente care favorizează şi potenţează funcţionarea sistemului imunitar, precum ceaiul verde, care, datorită înaltului conţinut de vitamina C, acţionează ca antigripal natural.

De asemenea, ceaiurile sunt bune şi pentru detoxificarea corpului.

Legumele şi fructele proaspete protejează sistemul imunitar. Deşi consumul lor nu garantează evitarea răcelii, creşterea aportului de vitamina C contribuie la o stare de sănătate mai bună. Specialiştii recomandă consumul fructelor şi legumelor de sezon. Broccoli este o altă alegere bună, datorită vitaminei K.

Lactatele, pentru un plus de vitamine şi minerale

Produsele lactate asigură menţinerea unor niveluri optime de vitamina B şi vitamina D. Lipsa vitaminei B poate cauza anemie. Vitamina D reglează nivelurile de calciu din corp. Experţii recomandă consumul de lapte de migdale, care, datorită conţinutului mare de calorii, este o sursă de energie şi reglează temperatura.