Cele mai bune alimente din care să-ţi procuri fibrele

1 2 jpg jpeg

Morcovi

La gustări, în loc de covrigei sau dulciuri, ronţăie 1-2 morcovi. Au mai puţin calorii (circa 90 la 12 morcovi) şi-ţi aduc un plus de fibre, vitamina A şi de care ai nevoie pentru un sistem imunitar puternic.

Seminţe de in

Acest tip de seminţe nu numai că uşurează digestia, ci stimulează şi eliminarea de toxine. Măcinate în prealabil, seminţele de in pot fi puse la iaurt sau cerealele integrale de la micul dejun. Cu 2 linguri de seminţe de in îţi asiguri un sfert din necesarul zilnic de fibre.

Paste din făină integrală

Alege paste făcute din făină integrală în locul celor din făină albă. Acestea din urmă îţi aduc un plus de 212 calorii şi doar 2 grame de fibre, faşă de 174 de calorii şi 4 grame de fibre câte oferă pastele din făină integrală.

Portocale

O portocală mâncată ca atare îţi conferă 4 grame de fibre. Dacă optezi pentru varianta de suc de portocale, cantitatea de fibre este redusă mult, la 0,5 grame. Mestecă pe îndelete fiecare felie, pentru a-ţi stimula digestia. E un fruct ideal pentru gustări.

Fasole uscată

Dacă obişnuieşti să găteşti garnituri din orez, înlocuieşte-le cu fasole boabe, de preferat fasole neagră, pentru a câştiga mai multe fibre. O jumătate de cană de fasole are 7,5 grame de fibre şi proteine, spre deosebire de o jumătate de cană de orez care are 0,3 grame de fibre.