Cel mai sănătos tip de carne de pasăre

1 2 jpg jpeg

Cel mai sănătos tip de carne de pasăre: de pui

Dacă este gătită în mod sănătos (la grătar, la abur sau la cuptor), carnea de pui nu îţi pune în pericol sănătatea, întrucât este săracă în grăsimi (dacă este curăţată de piele şi grăsime), dar este bogată în proteine necesare pentru o bună funcţionare a organismului.

Totuşi, ai grijă la modul în care o prepari! Dacă este prea arsă, carnea de pui poate conţine unele substanţe nocive cauzatoare de cancer.

Pieptul este partea cea mai slabă în grăsimi, el având mai puţin de jumătate din grăsimea unei fripturi degresate de vită. Inclusă în dietă, carnea de pui este o bună sursă de proteine, de aceea nu trebuie să lipsească din alimentaţia copiilor, mai ales în perioada de creştere, cât şi din cea vârstnicilor deoarece protejează împotriva pierderii osoase.

De asemenea, carnea de pui este o sursă importantă de vitamina B, dar şi de triptofan, un aminoacid care produce serotonina, hormon care favorizează starea de bine, dar şi senzaţia de saţietate. 100 grame de piept de pui fără piele conţin 126 de kcal şi 2 grame de grăsime.

Cel mai sănătos tip de carne de pasăre: de curcan

Carnea de curcan este considerată a fi una dintre cele mai sănătoase tipuri de carne. Acest sortiment este sărac în grăsimi, motiv pentru care este recomandată pentru consumul zilnic.

De exemplu, specialiştii în nutriţie spun că pieptul din carne de curcan, indiferent că va fi fiert sau prăjit, are aproape jumătate dintre caloriile celui de pui.

Substanţele nutritive pe care le asimilăm în urma consumului de carne de curcan (acid folic, B, B1, B6, zinc, potasiu) ajută la prevenirea problemelor cardiovasculare, întăreşte imunitatea şi favorizează procesul de vindecare al organismului.

De asemeanea, carnea de curcan, consumată pe perioada sarcinii, oferă protecţie împotriva defectelor la făt şi este şi un bun aliat împotriva cancerului. 100 grame de curcan conţin 160 de kcal şi 8 grame de grăsime.

Cel mai sănătos tip de carne de pasăre: de gâscă

Spre deosebire de carnea de pui şi cea de curcan, cea de gâscă se numără printre cele care conţin mai puţine substanţe nocive. Şi asta deoarece se numără printre animalele care nu se cresc în număr mare şi care au nevoie de anumite condiţii pentru a se dezvolta.

În comparaţie cu carnea de curcan şi cea de pui, sortimentul de gâscă are un conţinut mult mai mare de grăsimi, de proteine şi de calorii.

Ea este bogată în fier şi zinc şi conţine o cantitate mare de fosfor şi potasiu. Bine de ştiut este că acest tip de carne se digeră şi mai greu, tocmai din cauza cantităţii mari de grăsimi pe care le conţine.

Datorită cantităţii mari de fier din conţinut, carnea de gâscă este recomandată în caz de anemie, dar şi pentru întărirea sistemului imunitar. Bine este să fie consumată fără pieliţă.

Cel mai sănătos tip de carne de pasăre: de raţă

Deşi este mai puţin folosit, sortimentul de carne de raţă este foarte gustos şi hrănitor. O porţie de 100 grame de carne - piept de raţă - fără piele conţine 140 de calorii şi 11,2 g de grăsime.

Acest tip de carne este o bună sursă de proteine, dar şi de vitamine (B3, B6 şi B12) şi de minerale (fosfor, fier, zinc, acid folic, magneziu). Cantitatea de grăsimi pe care o conţine se poate reduce dacă se îndepărtează pieliţa de pe carne înainte de preparare.

Specialiştii în nutriţie spun că această carne ajută la întărirea sistemului imunitar, a celui nervos şi digestiv.