Cel mai bun moment să mănânci anumite alimente

1 2 jpg jpeg

Brânza

Este potrivită la micul-dejun. Consumată cu moderaţie, brânza previne îngrăşarea şi balonarea. Dacă o alegi pentru cină, trebuie să ştii că îngreunează digestia, poate duce la indigestie sau la depunerea de grăsimi nedorite în corp.

Merele

Sunt ideale la micul dejun, pentru că au în compoziţie pectină care scade glicemia şi nivelul colesterolului. La cină pectina este greu de digerat şi creşte aciditatea gastrică.

Cartofii

Consumaţi la micul dejun, cartofii scad nivelul de colesterol, datorită amidonului pe care-l conţin şi-ţi aduc un plus de minerale. Seara, din cauza aportului caloric crescut, te pot îngrăşa.

Bananele

Mâncate la prânz, bananele întăresc sistemul imunitar şi elasticitatea pielii. Seara, poate stimula formarea mucusului şi îngreunează digestia.

Fructele uscate

Smochinele, prunele şi caisele stimulează metabolismul şi sistemul digestiv dacă sunt mâncate la micul dejun sau la prima gustare din zi. După prânz, acestea pot da indigestie, balonare, flatulenţă.

Ciocolata amăruie

Poate fi mâncată fără regrete în prima parte a zilei. Îţi aduce un plus de antioxidanţi care previn îmbătrânirea prematură şi riscul de boli cardiovasculare. Dacă ţii la siluetă, evit-o după ora prânzului!

Roşiile

Dacă incluzi roşii la în micul-dejun, acestea facilitează digestia şi îmbunătăţesc procesele metabolice. Mâncate seara pot da balonare sau neplăceri stomacale.

Fructele oleaginoase

Nucile, migadalele, alunele de pădure, caju-ul, fisticul mâncate după-amiaza scad riscul de hipertensiune, dar dacă le ronţăi seara îţi pot aduce kilograme în plus.

Portocalele

Sunt ideale la gustări, la 1-2 ore după o masă principală, pentru că îmbunătăţesc digestia şi accelerează metabolismul. La micul-dejun, în schimb, pot cauza apariţia unor iritaţii stomacale sau chiar gastrită.

Orezul

Este bine să fie mâncat la masa de prânz, deoarece metabolismul este accelerat în această perioadă a zilei şi va fi mai uşor ca organismul să folosească întreaga cantitate de carbohidraţi. Inclus în masa de seară, orezul favorizează îngrăşarea.

Laptele

Băut seara, cald, laptele te relaxează şi te ajută să adormi fără mari probleme. Dacă-l bei dimineaţa, mai ales în cazul în care fac mişcare sau efort după aceea, este posibil să-ţi îngreuneze digestia.