Cel mai bun mix matinal, ideal pentru articulaţii sănătoase

1 2 jpg jpeg

Prima masă a zilei este considerată ca fiind combustibilul necesar pentru a avea energie pe tot parcursul zilei şi pentru a menţine un echilibru în procesele derulate de organism.

Printre cele mai indicate alimente pe care ar fi bine să le consumi dimineaţa se regăsesc fructul de avocado, oleginoasele şi bananele.

Diversitatea este cheia unei alimentaţii corecte, iar fructele de avocado reprezintă o sursă bună de acizi graşi esenţiali.

Avocado îţi creşte imunitatea

1 2 jpg jpeg

Un aliment ideal pentru sănătatea fiecăruia mai ales că într-un singur fruct de avocado se regăsesc 20 de vitamine şi minerale, dintre minerale, de menţionat este potasiul, excelent mai ales pentru buna funcţionare a sistemului cardiovascular. Pe lângă grăsimile mononesaturate şi polinesaturate, avocado mai conţine vitaminele C, E, betacaroten şi luteină, care au tot afect antioxidant, contribuind la o imunitate puternică.

Avocado poate fi combinat în diferite moduri în funcţie de gust şi de preferinţe, pe tot parcursul zilei.

Banana, super-aliment

2 jpg jpeg

Îţi oferă substanţe nutritive de care ai nevoie zinic. De aceea, bananele sunt considerate cele mai sănătoase fructe. Nu conţin grăsimi, iar nivelul de zahăr este foarte redus.

Trebuie menţionat faptul că bananele au o cantitate de apă similară cu cea din corpul uman şi anume 75% apă.

De cele mai multe ori, câteva banane te pot scoate din situaţii neplăcute, mai ales dacă te confrunţi cu o criză de calciu sau îţi scade glicemia. Sunt de asemenea recomandate în cazul mahmurelilor, pentru că absorb alcoolul din organism.

Nici fructele oleaginoase nu sunt mai prejos, acestea având un mix bun de vitamine dintre care complexul vitaminic B, A, C, D,E, K şi minerale precum potasiu, magneziu,caliu, fier, antioxidanţi şi acizi graşi esenţiali.

Află cum se găteşte corect avocado AICI

Micul dejun ideal

Pentru a obţine un mic dejun sănătos, săţios şi rapid de făcut ai nevoie de un avocadă, o banană, o jumătate de lămâie fără coajă şi o cană de lapte de migdale, cânepă, nuci sau soia, în funcţie de preferinţele tale, însă neapărat să fie vegetal.

Pentru un gust mai bun poţi să adaugi turmenic, scorţişoară, pulbere de ghimbir, cuişoare sau cardamon.

Pune toate ingredientele de mai sus într-un blender şi mixează-le până obţii o pastă fină pe care o consumi imediat.

Beneficiile mixului matinal?

În primul rând, datorită mixului de substanţe nutritive, acest mic dejun va contribui la normalizarea tensiunii arteriale, va menţine colesterolul rău într-o valoare corespunzătoare, va accelera metabolismul, favorizând în felul acesta slăbirea.

Pe lângă faptul că stimulează digestia, contribuie la menţinerea sănătăţii pielii şi combate efectele nocive ale fumatului.

Vei observa cum durerile articulare se vor diminua tocmai pentru că îi vei oferi organismului tratamentul ideal pentru a funcţiona într-o formă corectă. Nu în ultimul rând, ajută la prevenirea instalării osteoporozei.