Cel mai bun fruct pentru fumători

1 2 jpg jpeg

Chiar dacă una dintre soluţiile benefice sănătăţii tale este renunţarea definitivă la cosnumul de tutun, efectele fumatului se pot resimţi şi peste ani în organismul tău, motiv pentru care este indicat să consumi cât mai des posibil un fruct bogat în vitamina C, K, E, acid folic, potasiu, beta-caroten, luteină, fibre, magneziu.

Practic tot ce ai nevoie se găseşte sub coaja păroasă a minunatului fruct exotic numit kiwi.

Sursă extraordinară de antioxidanţi

2 jpg jpeg

Simpla introducere a acestui fruct în alimentaţia ta te va proteja de efectul neplăcut al poluării, a oxidării celulare produse de tutun dar şi împotriva îmbătrânirii premature.

Ajută la îmbunătăţirea tranzitului intestinal datorită cantităţii mare de fibre pe care le conţine şi te ajtă să scapi de surplusul de kilograme.

În combinaţie cu alte fructe şi leguminoase te va scăpa de neplăcuta constipaţie şi va menţine nivelul de zahăr şi de colesterol din sînge sub control.

Protejează sistemul cardio vascular

Cercetătorii norvegieni au ajuns la concluzia că un consum de 2-3 kiwi pe zi timp de o lună va scăde numărul trigliceridelor şi va reduce agregarea plachetară, în felul acesta vei fi protejat de maladiile ce pot apărea la nivelul sistemului cardio vascular.

Ţine cont de faptul că un singur kiwi îţi va furniza 95% din necesarul de vitamina C de care organismul tău are nevoie.

Şi în plus de asta, vitamina C este indispensabilă în cazul fumătorilor. Mai ales că imunitatea lor poate avea de suferit, o doză vitaminică este mereu binevenită.

Fibrele furnizate sunt eficiente şi pentru a ţine colesterolul sub control în felul acesta evitând instalarea aterosclerozei.

Află care sunt ceaiurile care te pot ajuta să renunţi la fumat AICI

Te protejează de cancerul de colon

Şi asta tot datorită cantităţii mari de fibre care va contribui la un tranzit intestinal corect, evitând astfel apariţia constipaţiei sau a ocluziei intestinale.

Vei elimina mult mai uşor rezidurile din colon.

În cazul în acre suferi de astm sau te confrunţi cu tuse nocturnă un fruct de kiwi te va face să uiţi de această problemă deoarece are acţiune şi asupra problemelor respiratorii, tocmai datorită conţinutului bogat de vitamina C.

Marea cantitate de antioxidanţi ajută pielea să combată îmbătrânirea prematură şi să o protejeze de acţiunea radicalilor liberi.