Cea mai slabă carne de peşte

În plus, peştele este uşor de digerat, în timp ce grăsimile esenţiale Omega-3 sunt extrem de benefice pentru sănătatea inimiii. Alte studii vorbesc despre carnea de peşte ca fiind benefică în prevenirea mai multor tipuri de cancer, fiind de asemenea şi un aliment care îmbunătăţeşte funcţiile creierului (memorie şi randament intelectual).
Dacă te numeri printre persoanele care îşi doresc să slăbească, trebuie să ştii că există trei categorii de peşte, în funcţie de conţinutul de lipide:
- Peşte slab - conţine de la 0.3 la 1 g de lipide (merluciu, cod, ştiucă, şalău, chefal roşu, rândunică de mare etc) şi poţi consuma atât cât doreşti;
- Peşte semi-gras - conţine între 2 şi 10 g lipide (hering, păstrăv, chefal, barbun) - se poate mânca o dată, de două ori pe săptămâna;
- Peşte gras - conţine între 10 şi 15 g lipide (macrou, hering, crap, păstrav, anghilă, scrumbie, sardină, ton, somon) - se poate mânca o dată pe săptămâna în cantitate rezonabilă (100 - 150 g).
Cea mai slabă carne de peşte - merluciu
Acest peşte este recomandat în curele de slăbire întrucât conţine puţine calorii (102 calorii/100 grame).
Dieta pe bază de merluciu este săracă în grăsimi şi carbohidraţi, are efect benefic asupra sistemului digestiv şi circulator, dar şi asupra imunităţii întregului corp. De asemenea prin consumul de merluciu se asigura o protecţie antioxidantă puternică în organism, creată de acizii graşi nesăturaţi Omega-3 din compoziţia sa.
Merluciu este şi o sursă de minerale şi vitamine, ajută la creşterea rezistenţei organismului. Cei care suferă de tulburări ale glandei tiroide, afecţiuni sau boli ale sistemului cardiovascular şi digestiv trebuie să consume frecvent acest peste.
Cea mai slabă carne de peşte - cod
Codul conţine în jur de 107 calorii la 100 de grame de carne şi nu conţine carbohidraţi. Codul este un peşte cu carne albă, considerat un excelent substitut pentru alte proteinele de origine animală. Dovadă faptul că 100 de grame de cod asigura 50% din proteinele zilnice necesare.
Peştele este foarte bogat în seleniu, vitamina B6, B3 şi vitamina D şi are, în 100 de grame, circa 20 la sută din doză zilnică necesară de omega 3. Codul conţine fosfor, potasiu şi seleniu.
Cea mai slabă carne de peşte - ştiuca
Ştiuca conţine aproximativ 113 calorii/100 grame, vitamine (retinol, acid ascorbic, niacină, tiamină, riboflavină şi piridoxină), dar şi minerale precum potasiu, fosfor şi calciu. În plus, acest peşte are şi proprietăţi anti-stres.