Ce trebuie să ştii despre iaurtul grecesc înainte de a-l cumpăra

1 2 jpg jpeg

Totuşi, nu toate sortimentele de iaurt grecesc sunt cele mai sănătoase. Iată, aşadar, de ce reguli să ţii cont atunci când cumperi acest iaurt!

Alege iaurt simplu, fără arome

Alege întotdeauna iaurtul grecesc simplu în detrimentul celor cu căpşuni, fructe de pădure, fulgi de cereale sau cu arome de vanilie şi ciocolată. Acestea conţin cantităţi mari de zahăr, care sunt ,,ascunse'' pe etichetă sub numele de trestie de zahăr. În plus, ce este mai rău este faptul că aceste iaurturi conţin o mulţime de arome artificiale, coloranţi sau îndulcitori, cu valoare nutritivă ZERO.

Totuşi, asta nu înseamnă că trebuie să consumi iaurtul simplu, deoarece îţi poţi realiza propria variantă sănătoasă şi aromată, în mod natural: adaugă miere, fructe proaspete, sirop de arţar, o lingură de pudră de cacao (în loc de ciocolată) sau un praf de scorţişoară, în funcţie de gusturile tale.

Optează pentru un iaurt cu grăsime

Nu există niciun motiv pentru care să nu consumi iaurt grecesc cu grăsime, cu excepţia cazului în care nu-ţi place gustul. Astfel, grăsimea ajută organismul să absoarbă mai bine nutrienţii din iaurt, precum vitaminele A şi D, şi este mai săţios. De asemenea, grăsimea sănătoasă din iaurt stabilizează nivelul de zahăr din sânge şi îţi dă energie.

Poţi alege conţinutul de grăsime în funcţie de preferinţele personale. Astfel, iaurturile cu un conţinut scăzut de grăsimi sunt potrivite pentru cei ce vor să slăbească, deoarece au şi mai puţine calorii. Aşadar, un iaurt cu un conţinut de grăsimi de 4% este numai potrivit.

Alege variantele bio

Iaurtul grecesc organic nu este ieftin deloc, însă merită pe deplin: este mai puţin probabil să cumperi un produs fabricat din lapte de vaci care au fost hrănite cu hormoni de creştere artificială (studiile susţin că aceştia pot favoriza apariţia cancerului), au intrat în contact cu substanţe chimice toxice sau poluanţi din mediul înconjurător, ci un produs cu lapte de vaci care s-au hrănit cu iarbă proaspătă.

Totodată, laptele provenit de la vacile hrănite natural conţine un nivel mai ridicat de acizi graşi Omega-3.