Ce trebuie să ştie orice femeie despre consumul de cafea

1 2 jpg jpeg

Agravează sindromul premenstrual

Un studiu realizat de Universitatea din Oregon, SUA, arată că simptomele sindromului premenstrual au o intensitate mai mare la femeile care beau cafea în exces. Explicaţia constă în faptul că un plus de cafeină cauzează apariţia anxietăţii, stresului, agravează sensibilitatea de la nivelul sânilor, creşte iritabilitatea.

Creşte intensitatea durerilor sânilor

Mai mult de jumătate din femei au modificări fibrochistice la nivelul sânilor. Pot fi normale, dar când sânii devin dureroşi pot indica prezenţa unor chisturi care ar trebui monitorizate atent de un medic specialist. În perioada de dinaintea menstruaţiei, durerile se pot accentua, iar cafeina nu face decât să înrăutăţească situaţia.

Pont

Şi ciocolata are efectul de a creşte sensibilitatea şi durerile sânilor în săptămâna care precede menstruaţia.

Influenţează rezultatele mamografiei

Mai mult de 2 ceşcuţe de cafea pe zi conduc la creşterea sensibilităţii sânilor, ceea ce face o mamografie mai inconfortabilă. Cafeaua nu cauzează cancer mamar, dar, în exces, creşte şansele unei mamografii eronate. Prin urmare, dacă eşti programată la o astfel de examinare radiologică redu cantitatea de cafea sau renunţă pentru o zi la această băutură.

Află cu ce poţi înlocui cafeaua pentru a avea energie toată ziua AICI

Ce cantitatea de cafea e sigură

Potrivit Şcolii Medicale de la Harvard, o cantitate cuprinsă între 200-300 mg de cafeină pe zi nu ar trebui să-ţi provoace probleme de sănătate, dacă nu ai interdicţie din partea unui medic. Această cantitate este echivalentă cu 2 ceşti de cafea. Reţine că aceea făcută la filtru conţine o cantitate mai mare de cafeină (175 mg la 200 ml).