Ce tip de carne e mai bine să consumăm

1 2 jpg jpeg

Carnea de pui

Acest tip de carne este bogat în niacină, vitamina B, care "ţine" organismul departe de cancer.

Carnea de pui ajută la menţinerea sănătaţii dintilor şi a oaselor, dar contribuie şi la funcţionarea corectă a rinichilor, ficatului şi a sistemului nervos central.

În plus, ajută la reglarea nivelul corect de testosteron şi îmbunătăţeşte fertilitatea masculină.

Carnea de curcan

Pieptul din carne de curcan are cu 50% mai puţine calorii decât cel de pui. Aşa că, acest tip de carne este varianta ideală pentru persoanele care ţin cure de slăbire.

Totodată, 150 de grame din acest tip de carne asigură jumătate din doza zilnică recomandată de acid folic. În plus, carnea de curcan conţine vitamine din complexul B (B1 şi B6), potasiu şi zinc.

Avantajele consumului ale acestui tip de carne sunt numeroase: previne formarea a numeroase tipuri de cancer, menţine inima sănătoasă, ajută glanda tiroidă să funcţioneze în parametrii normali, ajută la scăderea colesterolui rău din organism şi reglează tensiunea arterială.

Carnea de peşte

Are puţine calorii şi este bogată în proteine. Se spune că este mai bună decât orice alt tip de carne. Are în compoziţie numeroase vitamine (A, B12, D, E) şi minerale (fosfor, iod, potasiu).

Totodată, peştele este bogat în acizi graşi esenţiali omega 3 şi omega 6. De asemenea, carnea de peşte previne bolile cardiovasculare şi anemia, dar şi reduce riscul de artrită, boli de rinichi, demenţă şi astm. Pe de altă parte, carnea de peşte îmbunătăţeşte memoria şi menţine sănătatea ochilor.

Carne de vită

Este bogată în iod, magneziu, zinc, cobalt, seleniu, nichel, crom, molibden, fluor, vanadiu şi silicon. Pe lângă faptul că este cu mult mai slabă decât cea de porc, carnea de vită are cea mai mare cantitate de substanţe nutritive dintre toate alimentele bogate în proteine. Conţine din plin fier, vitamina B12, vitamina B6, niacină şi riboflavin, dar şi creatină. Totodată, carnea de vită este o sursă bogată de minerale.

Nu lipsesc nici minerale (zinc, seleniu, fosfor, potasiu, magneziu, sodiu, cupru, acid linoleic conjugat). Carnea de vită previne anemia. În plus, acest tip de carne împiedică apariţia problemelor osoase la copii şi a osteoporozei la adulţi.

Carne de porc

Acest tip de carne este o sursă grozavă este de fier, magneziu, fosfor, potasiu şi zinc, precum şi de vitamina B6, B12, acid nicotinic, tiamină, riboflavin. Carnea de porc este o sursă bună de fier pentru organism.

În plus, consumată în cantităţi moderate, carnea de porc are efecte benefice asupra pielii, ochilor, sistemului nervos, oaselor şi performanţelor mentale. Este indicat să consumăm carne roşie de doar două-trei ori pe săptămînă. Persoanele care mănâncă foarte multă carne de porc sunt predispuse la gută sau cancer de colon.

Carne de oaie

Aceasta este o sursă bogată în niacină, dar şi în vitamine din complexul B-urilor: B1, B2, B6, B9, Biotină, B5 şi B12. Acest tip de carne asigură protecţie împotriva demenţei şi a altor boli cognitive ce vin o dată cu vârsta. De asemenea, contribuie la funcţionarea normală a tractului gastro-intestinal.