Ce super-alimente nu ar trebui să îţi lipsească de sărbători

1 2 jpg jpeg

Masa de sărbători este bogată, şi ai alături oameni dragi ţie alături de care pierzi cu uşurinţă numărul caloriilor sau al paharelor de vin.

Însă chiar şi aşa ar trebui să ai grijă ca la îndemână să fie şi produsele care te pot ajuta să combaţi efectele endorite ale mesei mult prea îmbelşugate.

Printre aceste alimente cu super puteri regăsindu-se mărarul, coriandrul, feniculul, chimenul, leuşteanul, ghimbirul, ananasul, pătrunjelul şi nu în ultimul rând iaurturile. Acestae din urmă fiind cea mai bună sursă de probiotice, adică acele bacterii bune care au grijă de flora intestinală, stimulează digestia şi te scapă de flatulenţă.

Consumă alimente bogate în potasiu

2 jpg jpeg

Alimentele bogate în potasiu sunt ideale pentru silueta ta şi mai ales acum când masa va fi plină de bucate de toate tipurile. Potasiul este responsabil cu eliminarea cantităţii prea mari de sodiu din organism, deci în felul acesta va combate senzaţia de balonare.

Deci, nu ar trebui să îţi lipsească de pe masa de sărbători super alimentele precum bananele, pepenele galben, mango, spanacul, ciupercile, migdalele, nucile, fisticul, avocado, seminţele de dovleac sau floarea soarelui, peştele, roşiile şi bineînţeles sparanghelul.

Află care sunt alimentele care ţin răceala la distanţă AICI

Evită carbohidraţii şi alege diureticele

1 2 jpg jpeg

Când spui carbohidraţi automat spui pâine, cereale rafinate şi pastele. Toate aceste alimente contribuie la reţinerea apei în organism, astfel că este necesar să limitezi pe cât posibil consumul lor.

Dintre cele mai bune diuretice naturale, la mare căutare este pătrunjelul, acesta fiind eficient mai ales împotriva balonării.

Având un conţinut vitaminic foarte bun ce cuprinde vitaminele A, C,E, complexul vitaminic B dar şi alte minerale esenţiale, pătrunjelul este cel mai bun detoxifiant ce nu ar trebui să lipsească din alimentaţia ta niciodată.

Iaurtul şi ghimbirul

Bineînţeles că nu consumate în acelaşi timp, însă un iaurt poate face diferenta şi te poate scăpa de câteva senzaţii destul de disconfortante.

Apa sau ceaiul cu ghimbir te vor scăpa de senzaţia de greaţă, răceală şi inclusiv de balonare.

Ayurvedicii folosesc ghimbirul, turmenicul şi menta ori de câte ori se confruntă cu supărări ale stomacului.

Deci de ce să nu profităm şi noi?

Nu uita de mişcare!

Da, probabil abea aştepţi perioada sărbătorilor pentru a te odihni, însă după o masă copioasă este indicată măcar o mică plimbare. În felul acesta te vei bucura de o digestie mult mai bună şi vei ţine balonarea la distanţă.

Nu trebuie neaparat să mergi la sală, doar bucură-te de compania celor dragi într-o mică plimbare prin aer liber.