Ce sortimente de lapte sunt indicate cardiacilor

1 2 jpg jpeg

Laptele de vacă

O cană de lapte de vacă conţine 146 calorii şi 5 grame grăsime. Laptele de vacă este o sursă extraordinară de proteine şi elemente nutritive. Îţi aduce o treime din necesarul zilnic de calciu, precum şi potasiu, esenţial pentru prevenirea hipertensiunii.

De asemenea, acest tip de lapte conţine acizi graşi Omega-3 cu efect antiinflamator, importanţi pentru sănătatea inimii.

Totuşi, dacă alegi un lapte de vacă mai gras, e posibil să-ţi facă mai mult rău decât bine dacă eşti cardiac.

Grăsimile saturate din laptele gras cresc nivelul de colesterol „rău“ şi, odată cu acesta, şi riscul de agravare a bolilor cardiovasculare, mai ales de atac de cord.

Se recomandă un sortiment de lapte de vacă mai puţin gras, cu 83 de calorii, fără grăsimi saturate şi doar 5 mg de colesterol.

Lapte de soia

Cu un aport de 80 de calorii şi doar 2 grame de grăsime la o cană, laptele de soia este o alternativă care merită să fie luată în considerare de cei care caută un tip de lapte fără lactoză şi de cardiaci, pentru că le conferă 7 g de proteine, dar nu şi colesterol sau grăsimi saturate.

2-3 pahare de lapte de soia pe zi reduc riscul de boli de inimă şi de agravare a celor deja existente. Se datorează nu doar proteinelor pe care le conţine, ci şi grăsimilor polinesaturate, mineralelor, vitaminelor şi fibrelor pe care le conţine.

Laptele de migdale

Migdalele protejează inima şi previn bolile cardiovasculare. Laptele făcut din acestea, mai ales dacă nu este îndulcit, este recomandat cardiacilor.

O cană cu lapte de migdale are 30-40 de calorii, dar nu şi colesterol sau grăsimi saturate. Şi acest tip de lapte îţi aduce acizi graşi polinesaturaţi, care scad nivelul de colesterol „rău“ şi reduc inflamaţiile.