Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei prea multă cafea?

1 2 jpg jpeg

Dacă totuşi mai simţi nevoia peste zi să mai bei o cafea, alege să o combini cu o cantitate mai mare de lapte pentru a avea un efect mai slab..

Consumul excesiv de cafea creşte riscul apariţiei bolilor cardiovasculare!

Dezavantajele consumului de cafea

1. Auzi... lucruri: dacă te-ai obişnuit să bei cafeaua precum limonada şi ai ajuns la peste 3 căni de cafea pe zi, există riscul să începi să auzi zgomote care nu există în realitate.

2. Îţi afectează ficatul: în doze mici cafeaua este considerată un adevărat medicament mai ales dacă este consumată fără lapte şi zahăr. Cele trei elemente combinate îţi pot distruge ficatul, mai ales dacă iei analgezice.

3. Creşte tensiunea arterială: consumul de cafea produce palpitaţii, iar pe termen lung, asta se poate transforma într-o boală în toată regula.

4. Poţi deveni mult mai irascibil

5. Duce la insomnii

6. Dă dependenţă: de regulă cafeaua este asociată cu un obicei plăcut, relaxant, iar dacă te hotărăşti să renunţi brusc la ea s-ar putea să-i afli şi efectele neplăcute şi anume indispoziţie, scăderea capacităţii de concentrare.

7. Dureri de cap

8. Depresie : renunţarea bruscă la cafea cauzează stări de depresie, anxietate şi oboseală.

9. Îţi creşte riscul de osteoporoză: cu cât porţia zilnică este mai mare cu atât trebuie să te asiguri că ai suficient calciu şi vitamina D în organism, deoarece cafeaua favorizează eliminarea lor. Lipsa calciului din oganism duce în timp la osteoporoză.