Ce se întâmplă în corpul tău dacă renunţi la cafea

1 2 jpg jpeg

Sigur nu îţi poţi imagina cum ar fi viaţa ta fără cafeaua de dimineaţă. Însă ştii ce beneficii aduce organismului tău renunţarea la cafea?

Cafeaua este una dintre băuturile cele mai iubite, încât din necesitate s-a transformat într-o plăcere zilnică, o modalitate de a te relaxa, întâlni sau a petrece timpul cu cineva.

Prima zi este clar cea mai grea, totul ţi se pare greu, nu te poţi concentra, nu poţi să adormi, însă cu puţin efort poţi reuşi.

Poţi să încerci să înlocuieşti cafeaua cu ceai verde, cicoare, muşeţel sau orice alt lichid menit să te energizeze.

În a doua săptămână dorinţa de a savura o cafea va fi din ce în ce mai mare, doar simplu miros de cafea îţi va exita simţurile şi te va învigora.

Vei adormi mai uşor

1 2 jpg jpeg

Din a treia săptămână, vei începe să simţi beneficiile absenţei cafelei din tabieturile tale. Vei merge mai repede în pat şi vei adormi mult mai uşor şi mult mai bine. Calitatea somnului va fi vizibil îmbunătăţită.

Deja după o lună în care nu vei mai consuma cafea vei observa cum trezitul dimineaţa nu va mai fi o problemă pentru tine, cele 6 ore de somn nocturne îţi vor fi mai mult decât suficiente, şi asta pentru că organismul tău va fi mult mai odihnit şi calm pe tot parcursul zilei.

Vei avea o piele mai frumoasă

O dată cu îmbunătăţirea calităţii somnului, tenul tău nu va avea decât de câştigat, cearcănele se vor atenua vizibil, tenul va fi mult mai luminos iar dependenţa de cafea va dispărea ca prin minune.

Află cum poţi obţine o piele fină cu ajutorul cafelei AICI

Dezavantajele consumului în exces de cafea

Minunata licoare are capacitatea de a relaxa musculatura, de a favoriza reţinerea acidului gastric, astfel că dacă te confrunţi cu arsuri stomacale este indicat să renunţi la a mai consuma cafea.

În plus poate mări ritmul cardiac, tensiunea, pulsul,conţine cofeină care îţi poate crea senzaţia de dependenţă mai ales dacă este consumată în exces.

Cofeina este responsabilă cu apariţia insomniilor, a somnului slab calitativ, a agravării sindromunul premenstrual şi a colonului iritabil dar şi pentru scăderea nivelului de calciu din organism care favorizează la rândul său instalarea osteoporozei.

Din păcate stresul, cofeina şi zahărul sunt cei mai mari duşmani ai sănătăţii tale. Dau dependenţă şi instrigă la noi vicii precum tutunul.

Chiar dacă cofeina este folosită pe post de stimulent care să ajute corpul să elibereze adrenalină în organism, trebuie să ştii că după numai 3-4 ore de la consumarea unei ceşti de cafea, efectul său este eliminat de către organism.