Ce se întâmplă în corpul tău dacă la micul dejun bei acest smoothie?
Sănătatea înseamnă în primul rând disciplină, astfel că micul dejun reprezintă primul pas ce trebuie făcut în fiecare zi.
În cazul în care nu reuşeşti să mănânci dimineaţa, ar trebui să încerci să bei un pahar de suc de spanac, acesta consumat mai ales pe stomacul gol îţi oferă o serie de beneficii extrem de necesare organismului tău.
Plin de vitamine, minerale şi fitonutrienţi, spanacul acţionează precum un veritabil antioxidant protejând structura celulară cât şi ADN-ul.
Considerat ca fiind un super-aliment, şi totodată una dintre cele mai hrănitoare legume de care ne putem bucura atât în salate, cât şi în preparatele calde.
Tratează anemia
Sucul de spanac făcut proaspăt în casă este ideal mai ales dacă vrei să contribui la buna funcţionare a ficatului şi a vezicii biliare, iar în cazul în care organismul este slăbit din cauza anemiei de fier mai ales, este cel mai bun tratament.
Consumul de spanac crud este modalitatea cea mai bună pentru a ajuta sistemul digestiv să se cureţe şi să se regenereze, dar este ideal şi pentru tonifierea aparatului cardiovascular.
Este şi un bun diuretic, care totodată facilitează eliminarea viermilor intestinali, stimulează formarea secreţiilor gastrice, pancreatice şi biliare şi oferă un efect tonic sistemului nervos.
Bogat în potasiu cu un conţinut scăzut de sodiu este de un real ajutor pentru persoanele cu tensiune arterială crescută. Potasiul scade tensiunea arterială, în timp de sodiul o creşte. De asemenea, acidul folic din spanac contribuie la reducerea hipertensiunii arteriale şi relaxează vasele de sânge, menţinând în acelaşi timp un fluxul sanguin adecvat.
Află cum poţi slăbi cu ajutorul spanacului AICI
Alungă constipaţia
Ai nevoie să consumi aproximativ 500 mililitri de suc de spanac în cazul în care te confrunţi cu probleme digestive mai ales constipaţie, spanacul are o acţiune blândă asupra sistemului digestiv şi într-o lună te va ajuta să îmbunătăţeşti considerabil activitatea sistemului digestiv.
În plus, consumul cu regularitate de spanac, mai ales în stare crudă va avea un efect pozitiv asupra sănătăţii orale, prevenind apariţia inflamaţiilor gingivale. Poţi opta să îl combini cu sucul de morcovi şi astfel vei avea parte şi de o doză bună de betacaroten.
Cum se prepară sucul de spanac
Spală bine un pumn de frunze de spanac şi punele în blender. Adaugă un pahar de apă şi zeama de la o lămâie.
Opţional poţi adăuga 3-4 morcovi, o mână de pătrunjel şi 2 mere mici.
O altă alternativă ar fi să amesteci spanacul cu castravete, măr, ţelină şi ghimbir.
Indiferent de combinaţia aleasă nu uita ca atunci când faci smoothie sau fresh să adaugi şi un pahar de apă şi zeama de la o lămâie.
De asemenea poţi să pui la călit o mână de spanac într-o picătură de ulei de măsline şi apoi să adaugi două ouă bătute. Condimentează după gust şi vei obţine o omletă extrem de saţioasă şi gustoasă.