Ce se întâmplă dacă renunţi la pâine

1 2 jpg jpeg

Fiind bogată în glucide complexe, proteine vegetale, dar săracă în lipide, pâinea îţi permite să corectezi dezechilibrele alimentare. O felie de pâine albă are 75 de calorii, iar o felie de pâine neagră, completă sau cu cereale nu depăşeşte 60 – 65 de calorii.

Pâinea din cereale integrale este făcută dintr-un amestec de tărâţe de grâu, orz şi secară. Este bogată în fibre şi vitamine. Conţine multe elemente nutritive, în special vitaminele B şi E, zinc, fier şi seleniu.

Pâinea din grâu integral este făcută din făină care conţine 3 tipuri de fibre, fiind o sursă de carbohidraţi buni, proteine, fier, vitamina E, riboflavina şi niacină.

De asemenea, pâinea de secară se găseşte de obicei în variante combinate, cu făină de grau integral sau cu tărâţe. Are un gust deosebit, este mai bogată în fibre decât pâinea din grâu şi este foarte săţioasă. Este bună pentru bolnavii de diabet zaharat incipient sau pentru cei care suferă de afecţiuni cardiovasculare, deoarece creşte lent glicemia şi conţine o cantitate mare de magneziu.

Îţi lipseşte pofta de mâncare

Dacă renunţi la pâine ai mai puţine pofte. Carbohidraţii rafinaţi sunt faimoşi pentru faptul că duc la creşterea necontrolată a cantităţii de zahăr din sânge pentru ca apoi aceasta să scadă brusc şi dramatic. Acest carusel activează centrii dependenţei din creier, ducând la apariţia… poftelor. Seminţele integrale, bogate în fibre previn această situaţie.

Ai mai puţină energie

Seminţele integrale reprezintă o sursă minunată de fier, magneziu şi vitamina B, toate esenţiale pentru menţinerea unui nivel optim de energie în organism. Lipsa acestor vitamine, inclusiv a magneziului, duce la încetinirea activităţii celulelor.

Apare constipaţia

Dacă renunţi la pâine poate apărea constipaţia. Seminţele integrale reprezintă o sursă importantă de fibre. Fibrele ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, reduc riscul apariţiei obezităţii şi al bolilor cronice şi previn constipaţia.

Coaja de pâine este mai utilă decât miezul. Nu combina pâinea albă cu alimentele grase, poţi alege pâine neagră. Carnea şi cartofii este bine să-i mănânci fără pâine.

Află AICI de ce ar trebui să renunţi la pâinea albă!

Pâinea cu mucegai este foarte dăunatoare. Dacă ai observant un pic de mucegai renunţă să foloseşti pâinea în alimentaţie. Deşi mulţi preferă pâinea proaspătă, chiar caldă, specialiştii atenţionează asupra faptului că aceasta este mai greu digerabilă decât pâinea prăjită sau cea uscată.

Ştiai că… …pâinea cu făină integrală te poate ajuta să slăbeşti? Conţine amidon rezistent, iar acesta poate ajuta la temperarea poftelor culinare, poate ţine sub control nivelul glicemiei şi stimula metabolismul. Amidonul rezistent, care este digerat mai încet şi te ajută să te simţi sătul pentru o perioadă mai lungă de timp, se mai găseşte în pâinea cu secară, în linte, ovăz şi cartofi.