Ce se întâmplă dacă renunţi la consumul de pâine?

1 2 jpg jpeg

Datorită conţinutului de carbohidraţi, pâinea este considerată a fi un aliment de bază în alimentaţie. În cazul în care vrei să renunţi la ea, este indicat să îţi iei porţia de carbohidraţi din altă parte.

O lună de zile fără pâine

Nu te g├óndi c─â ┼úesutul adipos de pe abdomen va disp─ârea ca prin minune. Primul efect resim┼úit este doza mare de energie ┼či lipsa balon─ârii.

Elimin─â apa din organism

Creierul are nevoie de carbohidra┼úi, deoarece ace┼čtia reprezint─â sursa principal─â de energie. Dac─â renun┼úi definitiv la p├óine, corpul va ├«ncepe s─â produc─â mai multe cetone, adic─â te po┼úi confrunta cu st─âri de ame┼úeal─â, grea┼ú─â, insomnii.

Cerealele integrale, cea mai bună sursă de carbohidraţi

Po┼úi s─â ├«nlocuie┼čti p├óinea cu cerealele integrale mai ales c─â gr├óul con┼úine fibre ┼či ajut─â la reglarea nivelului de zah─âr din s├ónge. Totodat─â, ajut─â la men┼úinerea s─ân─ât─â┼úii vaselor sangvine.

Uită de constipaţie!

Lipsa p├óinii reduce riscul de obezitate ┼či boli cronice. Cerealele integrale sunt recomandate pentru reglarea scaunelor datorit─â con┼úinutului de fibre.

Nivelul de zahăr din sânge este sub control

Carbohidra┼úii din comer┼ú cresc brusc nivelul de zah─âr din s├ónge ├«n momentul ├«n care ├«i consumi. Pe de alt─â parte, ace┼čtia scad la fel de brusc precum cresc, astfel c─â, ├«n momentul ├«n care te privezi de ei, activeaz─â anumite zone ale creierului ┼či creeaz─â astfel dependen┼ú─â.

Atenţie!

Consumul excesiv de p├óine cre┼čte riscul bolilor de inim─â

P├óinea alb─â, m├óncat─â ├«n cantitate mare, poate declan┼ča o serie de probleme la inim─â ┼či chiar a diabetului zaharat de tip 2.