Ce se întâmplă dacă renunţi la consumul de pâine?

1 2 jpg jpeg

Datorită conţinutului de carbohidraţi, pâinea este considerată a fi un aliment de bază în alimentaţie. În cazul în care vrei să renunţi la ea, este indicat să îţi iei porţia de carbohidraţi din altă parte.

O lună de zile fără pâine

Nu te gândi că ţesutul adipos de pe abdomen va dispărea ca prin minune. Primul efect resimţit este doza mare de energie şi lipsa balonării.

Elimină apa din organism

Creierul are nevoie de carbohidraţi, deoarece aceştia reprezintă sursa principală de energie. Dacă renunţi definitiv la pâine, corpul va începe să producă mai multe cetone, adică te poţi confrunta cu stări de ameţeală, greaţă, insomnii.

Cerealele integrale, cea mai bună sursă de carbohidraţi

Poţi să înlocuieşti pâinea cu cerealele integrale mai ales că grâul conţine fibre şi ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Totodată, ajută la menţinerea sănătăţii vaselor sangvine.

Uită de constipaţie!

Lipsa pâinii reduce riscul de obezitate şi boli cronice. Cerealele integrale sunt recomandate pentru reglarea scaunelor datorită conţinutului de fibre.

Nivelul de zahăr din sânge este sub control

Carbohidraţii din comerţ cresc brusc nivelul de zahăr din sânge în momentul în care îi consumi. Pe de altă parte, aceştia scad la fel de brusc precum cresc, astfel că, în momentul în care te privezi de ei, activează anumite zone ale creierului şi creează astfel dependenţă.

Atenţie!

Consumul excesiv de pâine creşte riscul bolilor de inimă

Pâinea albă, mâncată în cantitate mare, poate declanşa o serie de probleme la inimă şi chiar a diabetului zaharat de tip 2.