Ce se întâmplă dacă pui ulei în cafeaua de dimineaţă

1 2 jpg jpeg

Este o alegerea extrem de sănătoasă şi de multe ori mai benefică. Şi chiar gustoasă. Una sau două linguriţe de ulei de cocos în cafeaua fierbinte este alegerea ideală. Se pare că printre cele mai importante beneficii ale uleiului de cocos se numără eliminarea pietrelor la rinichi, reîmprospătarea pielii, prevenirea obezităţii, dar şi eliminarea mătreţii. De asemenea, uleiul de cocos poate să ajute la scăderea nivelului colesterolului. Foarte multe persoane folosesc uleiul de cocos şi pentru măşti, precum cele faciale sau de păr, sau pur şi simplu îl aplică direct pe corp. Chiar are efecte miraculoase.

Beneficii unice

Două treimi din populaţia lumii consumă apa de cocos, iar locuitorii Asiei şi Caraibilor consumă în cantităţi extrem de mari această apă mult mai hidratantă decât cea plată. De exemplu, 300 ml de apă de cocos conţin mai mult potasiu decât o banană, transformând-o într-o băutură ideală pentru gravide sau pentru sportivii de performanţă. Şi ţinând cont de faptul că nu conţine gluten şi nici lactoză, este preferata veganilior şi vegetarienilor.

Uleiul de cocos are şi multiple proprietăţi curative, ajutând la tratarea eczemelor şi chiar a psoriazisului, dar au şi efect antifungic şi antibacterial.

În timp ce apa de cocos este extrasă din fructul verde, laptele de cocos provine din nucile mature, din miezul acestora. Ambele au proprietăţi curative, însă laptele de cocos poate conţine cu până la 20% mai multe grăsimi.