Ce se întâmplă dacă mănânci puţine proteine în timpul postului

2 jpg jpeg

Te vindeci mai greu

În cazul unei carenţe proteice vei observa şi că, dacă te răneşti, te vindeci mai greu, pentru că proteinele influenţează recuperarea la nivelul ţesuturilor. Slăbiciunea resimţită la nivelul musculaturii şi durerile de muşchi sau de articulaţii sunt alte semne că organismului tău îi lipsesc proteinele. Pentru refacerea celulară, musculară corpul are nevoie de proteine.

Rişti să te îngraşi

Nevoia de gustări şi poftele de dulciuri între mese sau chiar şi imediat după masă semnalează o carenţă proteică. Explicaţia constă în faptul că proteinele echilibrează nivelul glucozei din sânge. O altă cauză poate fi o dietă prea bogată în alimente bogate în zaharuri sau carbohidraţi.

Începe să-ţi cadă părul în exces

Proteinele joacă un rol important în menţinerea sănătăţii şi vitalităţii părului şi unghiilor. Căderea părului şi unghiile casante sau cu crestături sunt semne că ai nevoie de un plus de proteine

Te-ar mai putea interesa: Boli care cauzează căderea părului

Nu mai scapi de răceli

Aminoacizii din proteine sunt importanţi pentru un sistem imunitar puternic, deoarece stimulează eliberarea de anticorpi. Dacă răcelile nu-ţi mai au pace sau scapi greu de câte o infecţie urinară, ai motive serioase să crezi că ai nevoie de mai multe surse de proteine în dieta zinică. Un gram de proteine pe kilogram/corp te face mai rezistent în faţa bolilor.

Citeşte şi: Ce alimente ajută la creşterea imunităţii

Pont

Păstrează o alimentaţie variată şi bazează-te mai puţin pe suplimente alimentare. Îţi iei proteine vegetale din fasole, ciuperci, nuci, quinoa, mazăre, linte, seminţe.