Ce să nu mănânci, în funcţie de boala pe care o ai

2 jpg jpeg

Diabet

În cazul celor care suferă de diabet, trebuie evitate consumul de fructe bogate în fructoză, sucurile carbogazoase, cât şi produsele de patiserie, mâncărurile procesate.

Indigestie Pentru indigestia cauzată de un virus sau de o masă care nu ţi-a picat tocmai bine, cel mai bine este să mănânci banane, orez şi pâine prăjită. Evită dulciurile, lactatele, alcoolul şi cofeina. Alte alimente care pot provoca gaze şi balonare sunt ceapa, merele, broccoli, varza şi fasolea. În schimb, dacă suferi de constipaţie nu sunt benefice ciocolata, produsele lactate, dar şi suplimente de fier sau alimentele care conţin fier: carnea de vită, fructele de mare, ficatul de pasăre, fructele uscate.

Roşu în gât

Când ai o durere în gât, mai multe alimente pot calma durerea. Combină ceaiul călduţ de mentă, care are efecte analgezice şi anestezice, cu mierea, ideală fiind cea de Manuka, care este cunoscută pentru proprietăţile sale de vindecare. Nu bea lichidele fierbinţi şi evită alimentele dure, cum ar fi chipsurile sau fructele cu coajă. Sucurile acide din fructe si legume crude pot irita, de asemenea gâtul.

Deshidratarea este una dintre principalele cauze care duc la apariţia durerilor de cap. Cele mai bune alimente sunt lichidele. Bea 2-3 căni cu apă şi aşteaptă 20 de minute pentru a vedea dacă te simţi mai bine. Nu sunt indicate mâncărurile care conţin îndulcitori artificiali, ciocolata, vinul roşu, mezeluri şi fructele uscate.

Hipertensiune

Persoanele care suferă de hipertensiune arterială n-ar trebui să mănânce alimente sărate, mâncăruri procesate. De evitat este şi cafeaua.