Ce să nu combini niciodată cu laptele

1 2 jpg jpeg

Din păcate acest proces extrem de complex, digestia este controlat atât din punct de vedere nervos cât şi hormonal, astfel că timpul de digestie al alimentelor poate contribui substanţial sau nu la reuşita procesului de slăbire.

Astfel că pentru a ne bucura de o digestie corespunzătoare, necesară unei sănătăţi durabile este necesar să nu facem combinaţii alimentare eronate, şi să ţinem cont de perioada lor de digerare.

Carnea se mănâncă alături de legume

1 2 jpg jpeg

Pentru a ajuta procesul de digestie, la fiecare bucată de carne este encesară o porţie de crudităţi sau una de legume fierte.

Ţine cont că şi carnea în funcţie de felul său are diferiţi timpi de digerare, astfel că peştelui îi sunt necesare între 45-60 de minute pentru a se digera şi absorbi în organism în timp ce carnea de pui are nevoie de 2 ore iar carnea de curcan între 2-3 ore.

Evită să asociezi preparatele din carne cu cele făinoase, doarece în acest caz digestia se va repoduce într-un maxim de 12 ore, astfel că este necesar să eviţi să consumi carne cu pâine de exemplu.

Află care sunt regulile unei digestii corecte AICI

Laptele se bea doar cu cereale

2 jpg jpeg

Laptele are nevoie de un interval de 2-3 ore pentru a se digera, astfel că este indicat să fie consumat singur sau cu cereale. Ţine cont de faptul că procesul de digestie durează între 6-8 ore până să ajungă din intestine în stomac, astfel că orice combinaţie nefastă va întârzia acest proces şi va da peste cap întregul metabolism.

Eliminarea reziduurilor ce nu au fost digerate se produce după aproximativ 24 de ore, urmând ca în decursul câtorva zile să se facă eliminarea lor completă, astfel că trebuie să acorzi o atenţie sporită calităţii produselor consumate.

Evită să faci combinaţii grele de genul cartofilor cu carne şi cu pâine, a laptelui cu fructe şi produse de patiserie, sau a peştelui cu făinoase.

Alimentele uşor de digerat menţin stomacul sănătos

Acest organ are rolul de a secreta acizi şi sucuri gastrice care să poată descompune alimentele şi să digere proteinele. Pe parcursul unei zile stomacul secretă în jur de 2 litri de lichid gastric, muşchii stomacului fac o mişcare de agitare a sa la un interval de maxim 20 de secunde pentru a putea astfel să lichidifieze mâncare şi să o treacă ulterior prin orificiul pilor în intestinul subţire, acţiune cunoscută sub denumirea de chim gastric.

Cu cât este mai simplă masa cu atât mai uşoară va fi digestia.

Evită să consumi laptele la aceiaşi masă cu peştele, fructele, carnea sau făinoasele, deşi laptele este un aliment sănătos şi plin de nutrimente, potrivit viziunii ayurvedice, vei contribui la îngreunarea digestiei şi la dereglarea celorlalte sisteme.