Ce să mănânci pentru a îmbunătăţi sănătatea tiroidei

2 jpg jpeg

Iată ce trebuie să mănânci ca să îmbunătăţeşti sănătatea glandei tiroide!

Sucul de morcovi, un leac la îndemână

Dacă ai probleme cu glanda tiroidă, este indicat să începi să bei, dacă nu o făceai până acum, suc de morcovi proaspăt făcut în casă. Acesta ajută glanda tiroidă să funcţioneze normal. Pe lângă sucul de morcovi, sunt excelente şi cele de sfeclă sau ţelină. Sunt bogate în clorofilă, o substanţă care purifică sângele şi sistemul limfatic.

Pepenele galben, un remediu excelent

De asemenea, un remediu excelent pentru glanda tiroidă este pepenele galben. Potrivit unor studii ale cercetătorilor francezi, pulpa pepenelui galben conţine substanţe active cu structură asemănătoare tirozinei, care pot modifica activ secreţia glandei tiroide.

Ce se întâmplă mai exact? Aceste substanţe influenţează direct iodarea tirozinei, procesul care ajută la fabricarea hormonilor tiroidei în ţesutul glandei.

În cazul în care există un deficit de secreţie tiroidiană, adică hipotiroidie, substanţele active din pepenele galben se fixează pe suprafaţa celulelor secretoare şi le obligă să fabrice hormoni.

Dacă secreţia şi eliberarea de hormoni tiroidieni sunt mai intense, cum se petrece în caz de hipertiroidie, aceleaşi substanţe ale pepenelui galben blochează mecanismul celular de eliberare a tiroxinei.

Alimentele bogate în zinc

Dacă suferi de un exces de hormoni tiroidieni, ar fi bine să consumi cât mai multe alimente bogate în zinc. Acesta se găseşte în cantităţi mari în fulgii de ovăz, carnea de oaie, ghimbir, fructe uscate şi mazăre.

La fel de eficiente sunt sucul de struguri şi sucul de mere. Şi acestea trebuie să fie proaspete şi, de preferat, preparate în casă. Doar aşa poţi fi sigur de calitatea acestora. Specialiştii recomandă, dacă ai probleme cu tiroida, o zi pe săptămână să consumi doar aceste sucuri şi apă.