Ce să mănânci mai des după Sărbători

1 2 jpg jpeg

Citrice

Lămâile, portocalele, grepfrutul, citricele în general favorizează eliminarea toxinelor şi drenează bila. Vitamina C, pe care o conţin, este un antioxidant bun în cura de detoxifiere. În plus, combat şi efectele secundare ca greaţa, pe care ţi le poate da detoxificarea.

Mere

Mănâncă-le ca atare, coapte sau bea suc de mere. Uşurează digestia şi te reface după festinul pascal. Mai mult, reduc nivelul colesterolului şi elimină grăsimile „rele”.

Pont

Un alt fruct recomandat în această perioadă este ananasul, care elimină apa acumulată la nivelul ţesutului adipos şi stimulează tranzitul intestinal.

Citeşte şi: Ce greşeli fac femeile când ţin diete

Spanac

Antioxidanţii pe care spanacul îi are din abundenţă, curăţă organismul de toxine, în special sângele. Excelent pentru buna funcţionare a inimii şi a rinichilor, este o alegere bună şi în curele de detoxificare.

Sfat

Prepară cantităţi mici de garnitură de spanac, pentru a-l mânca la o masă sau două alături de preparatele cu carne. Dacă stă prea mult în frigider, există şanse să-şi piardă proprietăţile nutritive.

2 jpg jpeg

Broccoli

Atât broccoli, cât şi conopida sau varza albă au fitonutrienţi care susţin organismul să îndepărteze toxinele de la nivelul ficatului şi din sânge. Broccoli stimulează organismul să producă enzime care se implică în procesul de detoxificare.

Descoperă mai multe alimente cu efect detoxifiant pentru ficat AICI

2 jpg jpeg

Praz

Poate nu te atrag mirosul sau gustul prazului, însă acesta îţi aduce un plus de vitamine şi fibre, ajutându-te să elimini toxinele. Este vorba despre vitaminele A, C, care au efect antioxidant şi-ţi te protejează de efectele toxinelor. Prazul acţionează ca diuretic şi reglează funcţia intestinală.

1 2 jpg jpeg