Ce să mănânci la cina pentru a slăbi

1 2 jpg jpeg

Alegerile alimentare stau la baza imaginii şi siluetei, motiv pentru care trebuie ţinut cont atât de ora ultimei mese cât şi de alimentele consumate seara.

Printre cele mai bune secrete ale corpului se regăseşte apa, astfel că este esenţial un consum optim de apă zilnic, un pahar înainte de masă cu aproximativ 10 minute( vei consuma o cantitate mult mai mică de mâncare), un pahar de apă înainte de a merge la duş ( ajută la normalizarea tensiunii arteriale), un pahar dimineaţa imediat după ce te-ai trezit.

Apa joacă un rol fundamental în menţinerea sănătăţii, în detoxifierea organismului cât şi în menţinerea frumuseţii, mai ales dacă alegi să bei dimineaţa un pahar de apă fiartă în care să adaugi zeama de la o jumătate de lămâie.

Carbohidraţii, de evitat seara

2 jpg jpeg

Masa de seară ar trebui să fie una uşoară, astfel te vei putea bucura de un somn odihnitor şi te vei feri de apariţia surplusului de kilograme.

Dacă te vei obişnui să nu sari peste micul dejun şi vei alege o variantă sănătoasă şi saţioasă dimineaţa, vei observa cum peste zi vei controla mult mai uşor senzaţia de foame iar spre finalul zilei nu vei mai fi tentat să consumi alimente interzise.

În cazul în care nu poţi renunţa la carbohidraţi, încearcă măcar să îi consumi în cursul zilei pentru că seara acesţia se vor transforma în ţesut adipos.

Detoxifierea, un must have

1 2 jpg jpeg

Încearcă să faci un amestec din 2 linguriţe de miere, 2 căţei de usturoi pisaţi şi 2 linguriţe de oţet de mere şi consumă-l dimineaţa şi seara timp de o lună, dizolvat într-un pahar de apă.

În felul acesta nu vei mai avea probleme cu nivelul de colesterol din sânge şi vei scăpa de acel surplus de kilograme care atât de multe bătăi de cap îţi aduce.

Optează seara pentru o salată, un iaurt grecesc cu scorţişoară, legume la tavă cu carne de curcan, somon cu legume înăbuşite, o supă cremă de morcov sau chiar o salată uşoară de avocado cu portocală.

Evită alimentele procesate

1 2 jpg jpeg

Încearcă pe cât posbil să te hrăneşti cu legume bio şi să eviţi să te aşezi în pat având stomacul plic. Dacă faci parte din categoria persoanelor carnivore, alege totuşi carnea de curcan pe grătar sau la cuptor, lângă care bineînţeles să adaugi o salată de legume.

Carnea poate fi înlocuită cu tofu sau fasolea şi astfel vei avea parte atât de proteine cât şi de fibre. O farfurie de orez brun cu ciuperci şi ardei gras sau ardei iute este de asemenea o alegere sănătoasă pentru cină mai ales datorită conţinutului de iod, necesar pentru buna funcţionare a tiroidei şi pentru arderea grăsimilor. Mămăliga cu brânză şi puţină smântână se va digera uşor, în plus, mămăliga va contribui la procesul de detoxificare prin accelerarea tranzitului.