Ce să mănânci în funcţie de afecţiunile cauzate de soare

1 2 jpg jpeg

Morcovi, pepene şi roşii

Au vitamina A din plin atât morcovii, cât şi pepenii, caisele, roşiile. Toate acestea te ajută să previi şi să combaţi în timp mai scurt o alergie benignă la soare.

Pepenele, mai ales cel galben, conţine o enzimă care neutralizează radicalii liberi şi previne bolile de piele.

Efectele acestor fructe sunt sporite în asociere cu alimente care conţin vitamina E şi vitamina C: ardei, portocale, grepfrut, lămâie, nuci, seminţe de floarea-soarelui.

2 jpg jpeg

Nuci, peşte gras şi legume verzi

Pentru a preîntâmpina îmbătrânirea prematură şi apariţia ridurilor, mănâncă mai des nuci, sardine, legumele verzi (ardei, castraveţi, broccoli, sparanghel).

Peştele gras conţine nu numai acizi graşi Omega-3, ci şi vitamina D, vitamina B3 şi antioxidanţi, cum sunt seleniul şi zincul, esenţiale pentru păstrarea sănătăţii pielii.

2 jpg jpeg

Fructe de pădure, kiwi şi citrice

Petele brune apărute pe piele sunt mai puţin deranjante, dar periculoase pentru piele. Îşi fac apariţia uneori după ce te expui la soare.

Este un semn că ai nevoie de vitamina C care dă pielii tale forţa de a-şi recâştiga fermitatea, elasticitatea şi de a se regenera, întrucât compensează deficitul de colagen, o proteină din structura ţesutului epitelial. Ia mai des gustări cu fructe de pădure, afine, coacăze, cătină, kiwi şi mănâncă frecvent roşii, broccoli, pătrunjel.

Te-ar mai putea interesa: 3 măşti pentru ten care combat arsurile solare

1 2 jpg jpeg

Ulei de măsline

Contra arsurilor solare uleiul de măsline este ideal, dar nu numai pentru masarea pielii.

Este bogat în acizi graşi Omega-3, buni pentru sistemul cardiovascular, şi vitamina E, care creşte toleranţa pielii la soare. În plus, favorizează cicatrizarea urma arsurilor.

Adaugă o lingură de ulei de măsline în fiecare salată de legume pe care o prepari pentru a beneficia de proprietăţile sale.

2 jpg jpeg

Peşte

Pielea devine mai rezistentă la arsurile solare dacă nu-ţi lipseşte peştele din dietă.

Ton, somon, macrou – oricare din acestea îţi aduce un plus de acid gras numit eicosapentanoic, care previne tulburările inflamatoare ale pielii şi sporeşte protecţia oferită de loţiunile de plajă.