Ce să mănânci ca să nu faci anemie

Există o serie de alimente care te ajută la purificarea organsimului jpeg

Cimbrul

Ştiai că aromatul cimbru este o sursă importantă de fier? În 10 grame de cimbru se găsesc 3 miligrame de fier. Aşadar, nu evita să foloseşti cimbru pentru a da gust mâncărurilor tale ori de câte ori ai ocazia.

Ficatul

Ficatul de vită si de pui, cât şi rinichii de vită se numără printre alimentele cele mai bogate în fier. Poţi consuma câte o porţie, de două-trei ori pe săptămână, dacă te confrunţi cu deficit de fier în organism.

Carnea roşie

Carnea de vită este o sursă bună de fier. De exemplu, în 100 de grame de carne slabă de vită se găsesc cinci miligrame de fier, de două ori mai mult decât în carnea albă. Cel mai indicat este grătarul de vită, pe care să îl incluzi în alimentaţie cel puţin o dată pe săptămână.

Fructele de mare

O altă sursă importantă de fier sunt fructele de mare. De exemplu, în 100 de grame de scoici se găsesc 15 miligrame de fier. Surse bogate de fier sunt şi midiile, dar şi stridiile. Şi peştele precum tonul, sardinele, dar şi heringul sunt o sursă importantă de fier pentru organismul uman.

Ciocolata neagră

Ciocolata care conţine mai mult de 70% cacao este, de asemenea, o sursă importantă de fier. Este suficient să mănânci două pătrăţele pe zi. Astfel, organismul tău nu doar că nu va duce lipsă de fier, dar tu îţi vei satisface şi pofta de dulce, fără să abuzezi de dulciuri.

Lintea, mazărea, dar şi fasolea sunt, de asemenea, o sursă importantă de fier. Aceste legume sunt garnitura excelentă pentru o friptură de vită, o altă sursă importantă de fier.

Ciupercile

Sunt gustoase, uşor de preparat, conţin proteine şi fier, de aceea ciupercile sunt ideale dacă te confrunţi cu carenţe ale acestui mineral în organism.