Ce să mănânci ca să învingi oboseala

1 2 jpg jpeg

Portocala

Bogată în vitamina C, portocala e un fruct care energizează puternic, luptând cu succes împotriva oboselii. Cel mai indicat e să mănânci o portocală la micul dejun sau pe post de gustare în cursul dimineţii. Evită să o mănânci seara, pentru a nu-ţi agita organismul înainte de culcare.

Kiwi

Conţine de 3 ori mai multă vitamina C decât portocala, aşa că merită să-l introduci în alimentaţia ta obişnuită. Mănâncă acest fruct tot dimineaţa sau strecoară-l într-un suc făcut în casă şi energia ta va avea de câştigat. Kiwi este şi un bun stimulent al sistemului imunitar, adică exact ce ai nevoie în sezonul rece.

Varza

Un ajutor de nădejde împotriva oboselii, varza mâncată crudă, sub formă de salată, este bună şi pentru a completa carenţele vitaminice, prin aportul de vitamina C, B1, A şi E. De asemenea, varza poate fi adăugată în supă sau gătită la cuptor.

Ciocolata

Bogată în antioxidanţi şi în fier, ciocolata e un aliat serios în lupta cu oboseala. Asta nu înseamnă că trebuie să mănânci o ciocolată întreagă pentru a căpăta energie: 2 pătrăţele pe zi, de preferat în cursul dimineţii, sunt suficiente.

Ficatul

Bogat în proteine, fosfor, potasiu, mageziu şi fier, ficatul conţine de asemenea şi vitamina D şi câteva B-uri. Fierbe-l într-o supă de legume şi mănâncă o porţie la masa de prânz pentru a-ţi regăsi energia pierdută.

Nucile şi alunele

Alături de restul oleaginoaselor, nucile şi alunele reprezintă o sursă de acizi omega 3 şi de magneziu, element esenţial atunci când vrei să înlături oboseala. Mănâncă zilnic, sub formă de gustare, maxim 50 de g de nuci sau adaugă-le într-o salată de crudităţi.