Ce să mănânci ca să eviţi astenia de toamnă

1 2 jpg jpeg

Nucile

Fie că le mănânci la micul dejun, împreună cu un fruct de kiwi, fie că le consumi sub formă de gustare, nucile îţi vor aduce un plus de Omega 3, vitamina E şi proteine, care să îţi dea energia de care ai nevoie. Având în vedere că sunt foarte bogate în calorii, 5 nuci pe zi sunt suficiente.

Prazul

Plin de antioxidanţi şi vitamina C, PP şi B6, prazul stimulează imunitatea, este tonic şi antiinflamator. Consumă-l ca atare în salate alături de alte crudităţi sau sub formă de supă - caldă sau rece.

Citricele

Încă din copilărie ni se spune că citricele sunt pline de vitamina C. Însă ele mai conţin şi vitamina A, B-uri, D, K, acid folic şi multe minerale. Astfe, citricile ajută la prevenirea bronşitelor, cresc imunitatea şi dau energie.

Ciupercile

Puţine calorii, multe minerale şi vitamine: aşa se caracterizează rapid ciupercile, aliate de nădejde în lupta contra asteniei. Încearcă să le consumi cât mai des crude, amestecate în salatele tale preferate, pentru a te asigura că profiţi de toate beneficiile lor.

Dovleacul

Nu aştepta Halloweenul ca să îţi cumperi un dovleac! Bogat în vitamina A şi Omega 3, dovleacul este şi el un prieten bun al sistemului nostru imunitar şi un inamic al asteniei. Pentru a beneficia la maximum de calităţile lui, fierbe-l la aburi sau coace-l la cuptor.

Merele şi perele

Pline de vitamine şi fibre, merele şi perele sunt surse importante energie, care nu vor lăsa astenia să te atingă. E bine să le incluzi zilnic în alimentaţie, pentru că te revigorează imediat ce le consumi.