Ce poţi trata cu ajutorul cojilor de măr

1 2 jpg jpeg

Iată de ce trebuie să consumi cojile de măr şi ce proprietăţi au acestea!

Au grijă de sănătatea inimii

Coaja de măr conţine o fibră numită pectină, care joacă un rol extrem de important în reglarea nivelului de colesterol rău. În plus, aceasta conţine o cantitate semnificativă de polifenoli, adică antioxidanţi puternici care împiedică depunerea colesterolului pe artere.

Astfel, consumul regulat de mere protejează sistemul cardiovascular şi reduce riscul de boli precum ateroscleroza sau atacul de cord.

Ajută digestia

Sănătatea stomacului este favorizată de consumul de mere datorită pectinei, care susţine funcţia digestivă, contribuie la digerarea mai uşoară a alimentelor şi previne, astfel, constipaţia.

Aşadar, poţi include mere în alimentaţia de zi cu zi şi te vei feri de probleme digestive cum sunt gastrita, balonarea, diareea, gazele sau dureri abdominale.

Te ajută să câştigi masă musculară

Pentru a obşine masă musculară, trebuie să consumi multe proteine şi alte substanţe nutritive importante de care organismul are nevoie pentru a funcţiona bine.

Deşi cojile de mere conţin fibre şi o cantitate mică de proteine, ele mai au în plus un compus bio numit acid ursolic, care reduce uzura musculaturii şi stimulează dezvoltarea ei.

Previn îmbătrânirea prematură

Datorită conţinutului ridicat în antioxidanţi puternici, cum ar fi chercitina, epicatechina şi procianidina, consumul frecvent de mere împiedică îmbătrânirea prematură a pielii, acţionând ca o barieră împotriva radicalilor liberi.

Au proprietăţi anticancer

Antioxidanţii conţinuţi de coaja de măr încetinesc procesul de formare a celulelor maligne în cazul cancerului de prostată şi de sân. Cercetătorii americani de la Universitatea din Wisconsin au "tratat" celulele canceroase cu un extract din coajă de măr, observând că procesul de creştere a acestora a fost încetinit. De asemenea, specialiştii au observat creşterea nivelului unei proteine despre care se ştie că este implicată în suprimarea creşterii tumorilor.