Ce pacheţel le punem copiilor la şcoală

1 2 jpg jpeg

Când fac acest lucru, ar trebui să fie foarte atenţi la etichetele produselor, pentru ca acestea să nu conţină coloranţi, conservanţi, sulfiţi, amelioratori sau amplificatori de gust.

E indicat să cumpere alimente bogate în fibre şi proteine care să le susţină creşterea. Şi zahărul pe care-l conţine produsul ales pentru un copil este importantă, existand o diferenţă de indice glicemic foarte mare între un îndulcitor rafinat şi fructoza naturală din fructe.

Ce gustări sunt bune pentru cei mici?

Un pachet sănătos şi săţios pentru şcoală ar trebui să conţină pe lângă un sandviş, o gustare care să-l oprească pe cel mic să consume alimente care-i dăunează.

Îi poţi da biscuiţi organici dulce sau săraţi, cu seminţe sau din ovăz integral, un rulou din fructe plin de vitamine sau figurine raw cu forme interesante, fructe uscate, deshidratate, fără zahăr adăugat sau sulfiţi.

Doctorul Şerban Damian, medic nutriţionist, explică de ce este atât de necesar pacheţelul atât pentru adulţi, cât şi pentru copii.

”Recomand ca atât pacheţelul adulţilor cât şi cel al copilului să nu lipsească. Practic este gustarea dintre mese. O masă importantă pentru că aşa ne asigurăm energie în mod constant. Copiii au nevoie mai ales pentru a se putea concentra la şcoală, dar un alt rol este cea de a preveni senzaţia de foame acută care apare la mesele principale şi care te poate face să depăşeşti porţia recomandată”.

Ce pacheţel sănătos să îi dai la şcoală