Ce nu trebuie să-ţi lipsească din dietă dacă ai fibromialgie

1 2 jpg jpeg

În cazul în care suferi de o afecţiune cronică precum fibromialgia, aceste alimente cu efect antiinflamator previn durerile!

Avocado cu fructe de pădure

Grăsimile bune şi vitamina E pe care ţi le procuri din avocado previn apariţia crampelor şi spasmelor musculare la cei care suferă de fibromialgie.

Tot din avocado îţi poţi lua şi magneziu, fier, vitamina C, fibre, necesare pentru a alunga starea de slăbiciune.

Dacă îl combini cu fructe de pădure vei obţine şi antioxindaţi de care ai nevoie în cazul în care te lupţi cu simptomele acestei afecţiuni.

Fulgi de ovăz şi ouă

Nu te feri să mănânci un ou de 2-3 ori pe săptămână, întrucât este un aliment complet, care îţi aduce un aport important de vitamine, minerale, proteine.

De asemenea, ovăzul are acţiune detoxifiantă şi de reducere a nivelului glicemiei. Din fulgi de ovăz şi ouă poţi face clătite pe care să le asociezi cu fructe, eventual fructe de pădure, citrice, miere.

Citeşte şi: Clătite cu făină de ovăz şi gem de căpşuni

Citrice cu miere şi scorţişoară

Consumate frecvent, portocalele reduc simţitor simptomele de fibromialgie. Vitamina C pe care o aduc în plus scade intensitatea durerilor.

În amestec cu puţină miere şi scorţişoară, portocalele pot fi un mic-dejun sănătos, datorită ingredientelor cu efect antiinflamator şi energizant.