Ce nu ştiai despre fructele uscate

2 jpg jpeg

Proprietăţile fructelor sunt adesea puse în pericol de adaosul de zahăr, deloc prietenos cu sănătatea ta. Motiv pentru care atunci când vrei să consumi fructe uscate trebuie să citeşti cu atenţie pe ambalajul lor În plus, trebuie precizat şi faptul că fructele uscate au o valoare energetică mult mai mare decât cea a fructelor proaspete. Din pacate, s-a observat că pentru mai buna lor păstrare fructele uscate conţin sulfiţi, care în timp pot perturba grav mai ales funcţionarea normală a aparatului digestiv.

Stafidele, o altă formă a strugurilor

2 jpg jpeg

Având un conţinut de aproximativ 70% fructoză pură, stafidele sunt considerate ca fiind o sursă ideală de fibre, antioxidanţi, vitamine, dar şi minerale,fier, potasiu şi calciu.

Deci, iată cum un fruct atât de mic oferă o doză atât de mare de sănătate şi vitalitate.

Stafidele consumate cu regularitate te vor ajuta să menţii masa osoasă sănătoasă, să eviţi anemia şi mai ales constipaţia.

Află care este cel mai sănătos fruct AICI

Prunele, sursă de vitamine

2 jpg jpeg

Uscarea fructelor te ajută să te bucuri de ele pe tot parcusrul anului. La fel se întâmplă şi în cazul prunelor. Acestea au capacitatea de a stimula tranzitul intestinal şi de a facilita procesul de slăbire.

În acelaşi timp, prunele reprezintă o sursă bună de antioxidanţi, fibre, potasiu şi vitamine mai ales A şi B.

Ideale pentru a combate starea de oboseală, mai ales că au un conţinut semnificativ de betacaroten, prunele sunt utile şi pentru a preveni afecţiuni precum osteoporoză, artrita reumatică dar şi afecţiunile colonului.

Din aceiaşi categorie fac parte şi caisele uscate.

Curmalele combat constipaţia

2 jpg jpeg

Cea mai bună sursă de energie, fiind un remediu ideal în constipaţie, anemie, intoxicaţie, totodată îmbunătăţind activitatea cardiacă.

Smochinele, datorită conţinutului de acizi graşi în special Omega-3 şi Omega-6, sunt ideale pentru a diminua riscurile bolilor coronariene şi în acelaşi timp susţin o imunitate bună a organismului tău.

Fibrele regăsite în fructele uscate contribuie într-o formă excelentă al menţinerea colesterolului bun în valori normale, oferă senzaţia de saţietate şi sunt aliatul siluetei frumoase.