Ce mâncăruri să eviţi dacă ai hipertensiune arterială

1 2 jpg jpeg

Sarea

Persoanele care suferă de hipertensiune trebuie să evite sarea, specialiştii recomandând un consum mai mic de 1.000 mg în fiecare zi. Este bine să nu mai pui sare în mâncare când găteşti, pentru că multe dintre alimentele pe care le foloseşti la gătit conţin în mod natural sare.

Trebuie, de asemenea, să eviţi alimentele procesate şi mezelurile. Sarea se găseşte şi în conserve, sucurile de fructe, murăturile, varza murată.

Cafeaua

Este cunoscut faptul că băuturie care conţin cofeină pot duce la creşterea tensiunii arteriale. De aceea, este bine să eviţi astfel de băuturi. De asemenea, nu trebuie să faci abuz nici de alcool. Consumul exagerat de alcool poate contribui la îngroşarea vaselor de sânge.

Alimentele bogate în grăsimi

Şunca, carnea grasă, în special cea de porc, sunt bogate în grăsimi, de aceea trebuie să le eviţi. Nu consuma nici pielea de pui, în care se găseşt o cantitate mare de grăsimi, care nu doar că favorizează creşterea tensiunii, dar pot duce şi la apariţia altor afecţiuni cardiovasculare.

Nici consumul de bacon nu este indicat, mai ales că în trei felii din acest produs se găsesc aproximativ 4,5 grame de grăsimi şi 270 mg de sodiu. Şi laptele bogat în grăsimi trebuie evitat.

Zahărul

Potrivit Asociaţiei Americane a Inimii, nici zahărul nu este indicat dacă ai tensiunea peste valorile normale. Femeile nu ar trebui să consume mai mult de şase linguri de zahăr pe zi, în timp ce bărbaţii ar trebui să se limiteze la nouă.

Nici produsele de patserie nu sunt recomandate în exces, pentru că au un conţinut destul de mare de sodiu.