Ce mâncăruri să eviţi când eşti bolnav, în funcţie de boala de care suferi

1 2 jpg jpeg

Dacă ai indigestie Dacă suferi de diaree, cel mai bine este să consumi banane, orez şi pâine prăjită. De asemenea, sunt indicaţi fulgii de ovăz, cartofii fierţi, biscuiţii şi carnea de pui şi de curcan, fără piele, la cuptor. Încearcă să eviţi bomboanele, lactatele, alcoolul şi cofeina. Alte alimente pe care nu este bine să le consumi, pentru că pot provoca gaze şi balonare sunt ceapa, merele, broccoli, varza şi fasolea.

Dacă suferi de constipaţie

Constipaţia poate apărea atunci când nu mănânci suficiente fibre integrale, fructe şi legume, care stimulează digestia. Cele mai bune alimente pe care le poţi mânca sunt cerealele, nucile, fasolea, prunele, fulgii de ovăz , seminţele de in, broccoli, perele şi merele. Bea între şase şi opt pahare de apă pe zi. Alimentele care nu sunt indicate persoanelor care se confruntă cu constipaţia sunt ciocolata, produsele lactate, dar şi suplimente de fier.

Dacă ai o infecţie în gât

Când ai o durere în gât , mai multe alimente pot calma durerea. Combină ceai călduţ de mentă, care are efecte analgezice şi anestezice şi miere, ideală fiind cea de Manuka, care este cunoscută pentru proprietăţile sale de vindecare.

Alimentele moi, cremoase cum ar fi supele cremă, piureul de cartofi, iaurtul, omleta şi cremele de brânză sunt şi ele indicate. Evită lichidele fierbinţi şi alimentele dure, cum ar fi chipsurile, fructe cu coajă. Sucurile acide din fructe si legume crude pot irita, de asemenea, gâtul.

Dacă ai dureri de cap

Deshidratarea este una dintre principalele cauze care duc la apariţia durerilor de cap. Cele mai bune alimente sunt lichidele. Bea două-trei căni cu apă şi aşteptă 20 de minute pentru a vedea dacă te simţi mai bine. În ciuda faptului că poate duce la deshidratatre, cofeina ajută la calmarea durerilor de cap. Trebuie ca pentru fiecare ceaşcă de cafea să bei o cantitate egală de apă pentru a evita deshidratarea.

Nu sunt indicate mâncărurile care conţin îndulcitori artificiali, ciocolata, vinul roşu, hot-dog-ul, mezeluri şi fructele uscate.